Onetomarket maakt gebruik van cookies. Privacy beleid.

Afbeeldingen in sitemaps toevoegen

Dat sitemaps belangrijk zijn voor de indexeerbaarheid van je website dat is de meeste van ons niet onbekend. Naast de reguliere sitemaps, video sitemaps, sitemaps voor nieuws en sitemaps met locaties is het vanaf ook mogelijk om een sitemap met afbeeldingen in te sturen via Google Search Console.

Je kunt je huidige sitemap aanpassen zodat afbeelding informatie wordt ondersteund.
Door middel van het toevoegen van deze informatie kun je Google nog beter laten weten welk onderwerp bepaalde afbeeldingen hebben. Voor veel zoekmachines is het lastig om precies te definiƫren wat een afbeelding als onderwerp heeft.

De sitemap extensie ondersteuning van Google is hiermee weer een stap verder in de richting van het leveren van relevante resultaten. De sitemap extensie voor afbeeldingen ondersteunt maximaal 1000 afbeeldingen per pagina.

Om te beginnen zul je een standaard sitemap moeten hebben of maken, de nieuwe xmlns:image regel toevoegen en vervolgens kun je de volgende informatie over de afbeelding(en) toevoegen. Deze image loc tag vind je na de loc tag in onderstaand voorbeeld:

Afbeelding sitemap voorbeekd

 

Voor meer guidelines en informatie kun je de exacte specificaties nalezen. Neem gerust contact met ons op over onderwerpen rondom Indexatie en SEO.

neem contact op
meer over marketing
soortgelijke artikelen