Onetomarket maakt gebruik van cookies. Privacy beleid.

Adwords accounts aanmaken binnen een MCC

Een My Client Center (MCC) is een overkoepeld account waaraan verschillende Adwords accounts kunnen worden toegevoegd. Dit is vooral handig voor bureaus of voor partijen die meerdere Adwords accounts beheren.

Voordelen van een MCC zijn:

-         De gegevens van alle accounts binnen een MCC worden in één overzicht weergegeven. Hierdoor zijn trends eenvoudig te ontdekken.

-         Er is maar 1 login om toegang te hebben tot vele Adwords account. Verschillende personen kunnen op verschillende niveaus toegang krijgen tot een account.

-         Elke klant/Adwords account kan een eigen factuur ontvangen.

-         Het is eenvoudig om prestaties bij te houden, accounts te zoeken, account budgetten te beheren en accounts te koppelen en ontkoppelen.

 width=

Accounts toevoegen binnen een MCC
Om een nieuw Adwords account aan te maken binnen een MCC dient elk Adwords account een uniek mailadres en wachtwoord te hebben. Je moet je voorstellen als een klant 20 Adwords account heeft, dit erg onhandig is.

Daarom komt Google met een geavanceerde oplossing, Google Optionele Login.

Optionele Login
De optionele login houdt in dat er een Adwords account aangemaakt kan worden binnen een bestaand MCC zonder dat hiervoor een e-mailadres en wachtwoord moet worden ingevoerd. Dit is een goede verbetering. Met behulp van Optionele Login kunnen bureaus of partijen, met veel accounts, zeer flexibel nieuwe accounts opzetten, zonder dat hiervoor elke keer een nieuw e-mailadres aangemaakt hoeft te worden.

Als je een ander persoon alsnog toegang wilt geven buiten het MCC om, dan dien je de gebruiker toe te voegen aan het account, zodat hij met zijn eigen mailadres toegang heeft.

Het grote voordeel van de optionele login is dus dat je veel sneller en flexibeler nieuwe accounts kan aanmaken binnen een MCC. Meer dan dat biedt het ook niet, want de overige functionaliteiten zijn niet veranderd.

neem contact op
meer over marketing
soortgelijke artikelen