Fashion
Onderzoek

088 - 120 34 00

image: shutterstock 78582787 300x292 Fashion Onderzoek: de online zichtbaarheid van fashion retailersDe online fashion branche  is een van de grootste en snelst groeiende branches in Europa. Steeds meer retailers vinden hun weg naar het internet. Met als resultaat meer online shops en een versnelde ontwikkeling van e-commcerce in de fashion branche. Desondanks staat fashion e-commerce, in vergelijking tot andere branches als elektronica, nog in de kinderschoenen (Bron: ING – Kledingretail staat op grens nieuw tijdperk). Bovendien ligt het aandeel e-commerce binnen de totale omzet in kleding en schoenen nog slechts op zo’n 5% tot 6%.

Er ligt dus nog veel potentieel! Niet alleen op het gebied van online merk- en winkelbeleving, maar ook – of eigenlijk juist – op het gebied van online vindbaarheid. De pure online spelers met hun jarenlange ervaring op het gebied van e-commerce bevinden zich vrijwel standaard bovenaan de organische zoekresultaten. Maar hoe groot is de vindbaarheid van de traditionele retailers die pas sinds enkele jaren hun weg weten te vinden richting het internet? En belangrijker: waar liggen voor hen de kansen en het potentieel om hun online zichtbaarheid te verhogen?

Traditionele retailers versus de pure online spelers

Om hier achter te komen heeft Onetomarket een onderzoek gedaan naar de online zichtbaarheid van de fashion retailers. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen de traditionele retailers die een online shop combineren met fysieke winkels en de pure online spelers.

Het fashion onderzoek geeft antwoord op o.a. de volgende vragen:

  • Hoe presteren beide groepen op het gebied van SEO (zoekmachineoptimalisatie)
  • Waar liggen de mogelijkheden tot groei?
  • Waar ligt het potentieel voor de traditionele retailers om hun online zichtbaarheid te verhogen?
  • Doen de pure online spelers het echt zo goed als we denken op het gebied van zoekmachine optimalisatie of valt er ook voor hen nog genoeg te verbeteren?
  • Bovendien geldt dit onderzoek als een goede benchmark voor iedereen die werkzaam is binnen de online fashion branche.

image: totaalscore online zichtbaarheid fashion Fashion Onderzoek: de online zichtbaarheid van fashion retailers

Individuele resultaten:

Wilt u weten of uw website ook is meegenomen in het onderzoek, uw individuele resultaten zijn vrij opvraagbaar!
Neem hiervoor contact op met fashion@onetomarket.nl

Wil je jouw online marketing samen met ons naar een hoger niveau tillen? Laat dan je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!