Social media
optimalisatie

088 - 120 34 00

Hoe maakt u uw website geschikt voor social media?

Over het algemeen gelden er vijf regels voor het toepassen van Social Media Optimalisatie:

  1. Stimuleer de linkability
  2. Maak tagging en bookmarking eenvoudig
  3. Beloon binnenkomende links
  4. Maak content eenvoudig uitwisselbaar
  5. Stimuleer mengvormen van uw content

Om bezoekers aan te zetten tot het delen of het schrijven over uw dienst, product of website dient u de bezoeker de mogelijkheid te geven om de inhoud te delen. Een eenvoudige manier is het toevoegen van social media buttons. Door middel van deze knoppen kan een bezoeker het artikel direct toevoegen aan zijn of haar favoriete website. Klinkt makkelijk, nietwaar?

De volgende vraag die we natuurlijk kunnen stellen is: waarom zou iemand uw product of dienst met anderen delen of er over schrijven? Dit is één van de meeste belangrijke factoren om opgemerkt te worden door de social media community. Om opgemerkt te worden moet er sprake zijn van content die mensen aanspreekt en triggert om het te delen met vrienden. Onetomarket weet wat werkt en helpt graag bij het optimaliseren van uw content en maximale zichtbaarheid te realiseren door middel van social media.

Online betrokkenheid door middel van social media

Naast het effect dat social media optimalisatie kan hebben op uw posities in de zoekmachine en het directe verkeer, kent het nog een factor die belangrijk is. Wanneer bezoekers de mogelijkheid wordt geboden om eenvoudig items te delen vindt er een stukje interactie plaats tussen de persoon en uw merk. Door middel van social media kunt u de online betrokkenheid van uw klanten vergroten.

Om te onthouden

Hoe kunnen wij u helpen?

Social Media Optimalisatie kan een uitermate effectieve manier zijn om gebruikers te laten vertellen over uw product, dienst of website. U dient echter wel enkele regels in acht te houden om succes te behalen. Onze experts kunnen uw website aan een analyse onderwerpen en nieuwe mogelijkheden creëeren door social media optimalisatie toe te passen.

Wil je jouw online marketing samen met ons naar een hoger niveau tillen? Laat dan je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!