Rich snippets

088 - 120 34 00

Naast de standaard zoekresultaten verschijnen er steeds vaker ‘verrijkte zoekresultaten’, zogeheten Rich Snippets. Deze resultaten tonen extra informatie in de organische zoekresultaten. De meest voorkomende toevoeging zijn de tekstlinks in de vorm van breadcrumbs. Met deze extra informatie krijgen bezoekers een idee wat er op de pagina staat en waarom deze relevant is voor hun zoekopdracht.

Het voorbeeld van een standaard zoekopdracht in Google: alleen een paginatitel, omschrijving van de website en de URL. Door het toevoegen van gestructureerde HTML-tags (microdata) aan de webpagina’s kunnen zoekmachines deze informatie beter begrijpen.

breadcrumbs
Voorbeeld van breadcrumbs en reviews in het organische zoekresultaat.

Voor welke websites zijn rich snippets geschikt?

Rich snippets zijn toepasbaar op onder andere:

In bovenstaand overzicht ontbreekt ‘Auteur’. In het verleden was het mogelijk om een Google+ account te koppelen. Vervolgens werd in de rich snippets de profielfoto uit Google+ getoond. Vanaf begin 2014 verdwenen de afbeeldingen weer uit de resultaten.

recepten
Voorbeeld van een recepten snippet

Waarom rich snippets?

De belangrijkste reden om rich snippets te implementeren is de hoge attentiewaarde. De bezoeker heeft daarnaast al in Google meer informatie gekregen over de aangeboden dienst of product. Bij rich snippets resultaten is de CTR hoger dan bij traditionele resultaten.

Ter vergelijking een traditioneel resultaat en een rich snippet resultaat:
with-rating
without-rating

Beide resultaten geven in meer of mindere mate dezelfde informatie, alleen valt de bovenste beter op, waardoor er vaker op geklikt zal worden. Voor ecommerce en automotive omgevingen zijn rich snippets een waardevolle aanvulling om de CTR te verhogen.

Hoe kan Onetomarket je helpen?

Heb je een webshop of website gerelateerd aan één van bovenstaande onderwerpen?
Neem vrijblijvend contact op met één van onze SEO specialisten.

 

Wil je jouw online marketing samen met ons naar een hoger niveau tillen? Laat dan je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!