Onetomarket maakt gebruik van cookies. Privacy beleid.

De Hardloopwinkel

Kennis van hardlopen, niet van digitaal.

De Hardloopwinkel was in 2018 een ervaren webshop (gestart in 2003) in een nichemarkt, met veel kennis over hardlopen en producten die daarbij passen, maar miste kennis over de mogelijkheden en kansen binnen online marketing.

Partnership met Onetomarket

Onetomarket heeft De Hardloopwinkel laten zien dat met een juiste balans in de ingezette kanalen, de resultaten de verwachtingen ieder jaar kunnen overtreffen. Dit is in 2021 inmiddels 4 achtereenvolgende jaren gerealiseerd.

150% groei in SEA

Het eerste jaar (2018) van de samenwerking met Onetomarket werd een omzetgroei voor advertising (YOY) gerealiseerd van 150%

184% groei in SEO

Het derde jaar werd een omzetgroei van 184% gerealiseerd binnen het segment SEO.

19% boven benchmark

Het derde jaar van de samenwerking werd een overall groei gerealiseerd van 32%, waar de benchmark 13%* groei was.

De Hardloopwinkel was in 2018 een ervaren webshop in een nichemarkt, met veel kennis over hardlopen en producten die daarbij passen, maar miste kennis over de mogelijkheden en kansen binnen online marketing.

Er werd samengewerkt met een online bureau, maar dit was niet succesvol. Hoewel De Hardloopwinkel ervan overtuigd was dat een succes in online advertising een voorwaarde was voor een serieuze marktpositie, waren zij door deze ervaring huiverig geworden om grote bedragen te investeren.   

Ze gingen op zoek naar een bureau met een bewezen track record in online marketing en kwamen uit bij Onetomarket. Met name de expertise van Onetomarket op het advertising- en SEO-vlak waren voor hen doorslaggevend.

Onetomarket heeft De Hardloopwinkel de eigen bewezen online methodiek voorgesteld, waarbij wordt begonnen met het leggen van het meest essentiële fundament: de meetbaarheid van de resultaten. In deze methodiek legt Onetomarket vervolgens een koppeling tussen de inzet van de diverse online activiteiten enerzijds en de behaalde omzet anderzijds, door middel van standaard tools, waaronder Google Tag Manager en E-commerce tracking. De data die daaruit wordt verzameld wordt gevisualiseerd en geanalyseerd en vormt het vertrekpunt voor de inzet van  SEO, SEA en CRO.

Het is met name de synergie tussen SEO- en SEA-activiteiten, CRO  die het verschil maakt voor de e-commerce klanten van Onetomarket. Met een van beide kanalen zijn goede resultaten te behalen, maar alleen door ze op de juiste wijze te combineren, wordt een optimale dekking en ROI behaald. Met gerichte CRO activiteiten worden vervolgens de resultaten verder bijgeslepen.

Bij aanvang van het project zijn concurrentie-analyses /bestaande accounts (potentie bekijken) uitgevoerd om daarmee op het gebied van zoektermen de grootste kansen vast te stellen. De zoekwoordonderzoeken zijn doorvertaald naar relevante content voor iedere doelgroep, die via diverse online kanalen werd verspreid. 

Door middel van een technische review, waarbij gebruik is gemaakt van onder meer webstatistieken, expert analyses en onsite feedback tools, is de website volledig geoptimaliseerd ten behoeve van de organische vindbaarheid op Google. Dit heeft geresulteerd in een nieuw gelanceerde website in 2021.

Bij het inrichten van de zoekwoordcampagnes/shopping  maakt Onetomarket gebruik van hun bewezen campagnestructuur Deze structuur wordt in alle campagnes en optimalisaties gehanteerd en staat garant voor een stabiele en constante groei.

De cijfers. 

De opdracht vanuit De Hardloopwinkel was in 2018 om het eerste jaar de basis goed te zetten en vervolgens met die basis ieder jaar 15-20% omzetgroei te realiseren. 

Deze doelstellingen zijn consistent ruimschoots gehaald. In het eerste jaar is er hard gewerkt aan de basis en viel al een omzetstijging te noteren van 6%. De investeringen in SEA betaalden zich meteen uit in een stijging van 149% in omzet vanuit dat kanaal. In 2019 stegen die met nog eens 49%.  Dat jaar hadden de SEO adviezen moet worden geïmplementeerd, maar om verschillende interne redenen is dat toen niet gelukt. Desalniettemin steeg de totale omzet met 15%.  In 2020 zijn de SEO adviezen wel doorgevoerd en steeg de omzet via dat kanaal met meer dan 180%. De totale omzet steeg dat jaar met 34%, waar de benchmark voor e-commerce lag op 13%.  

Als we de online omzet groei relateren aan de totale online investering (TCO), concluderen we dat:

  1. Iedere geïnvesteerde € 1,- levert  minimaal een omzet van € 12,88
  2. Iedere geïnvesteerde € 1,- levert minimaal een marge van € 6,06
  3. Omzetgroei in 2020 21% boven benchmark

quote van de klant

"Of je nu zelf hands-on kennis in huis hebt of de uitvoering aan Onetomarket overlaat, je kunt te allen tijde leunen op een schat aan kennis, inzicht en praktijkervaring voor complexe vraagstukken. "

De Hardloopwinkel is de internet-speciaalzaak voor  sport- en hardloopschoenen, sportkleding en -accessoires. Het bedrijf wordt gerund door een team van echte sportfanaten. Ze bieden producten aan van alle belangrijke hardloopmerken tegen scherpe prijzen. Dit is een zeer competitieve markt met grotere en kleinere specialistische webshops. Daarnaast is er ook directe en indirecte concurrentie van algemene sport webshops, algemene kleding/schoenen webshops en algemene online retailers.

Frank Koevoets, e-commerce manager De hardloopwinkel:

"Wil je meer weten over onze samenwerking met Onetomarket? Stuur een mail naar
fkoevoets@kojasports.nl en je hoort gegarandeerd van mij."

 

meer toffe cases
soortgelijke case studies
cross