Onetomarket maakt gebruik van cookies. Privacy beleid.

Aloha

Uitdaging

Aloha heeft met het speelparadijs een concept naar Nederland gebracht dat de potentie heeft om de hegemonie van de aanbieders te doorbreken. En een geduchte concurrent te worden onder de aanbieders. Het concept en de nieuwe merknaam was nog onbekend in Nederland en miste naamsbekendheid. Aloha heeft de marketing expertise van Onetomarket nodig in uiteenlopende disciplines. Daarbij is het in het bijzonder voor een startup van groot belang om de beperkte middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Oplossing

Onetomarket heeft Aloha geholpen met hun communicatieplan en marketingstrategie. Vanaf het prille begin van Aloha is Onetomarket onderdeel van het ontwikkelteam en er is daarom ook al vroeg gepleit voor een geïntegreerde aanpak, robuuste meetbaarheid en een digital marketing strategie gebaseerd op het See/Think/Do/Care model. Ambitieuze groeidoelstellingen maakten het mogelijk om een rekenmodel te ontwikkelen, dat duidelijk maakt hoeveel investering nodig is om een duurzame aanwas van klanten te realiseren. 

Groei in reserveringen en in website traffic.

155% groei in reserveringen en 138% groei in website traffic 2022 vs 2021. Maand op maand groei van SEO verkeer sinds begin van het project met 120%.

De CPC daalde met meer dan 28%.

De CPC (Cost per Click) daalde met ruim 28%. Ook de ads waren relevanter, blijkt uit een hogere CTR (click frequentie) +6%. Daarmee hebben we de kosten per reservering (CPA) omlaag weten te krijgen met 37%.

Het online marktaandeel is fors gestegen naar 51%.

Het online marktaandeel is fors hoger uitgekomen 51% t.o.v. 36% afgelopen jaar.

Aloha Amsterdam is het volwassen speelparadijs aan De Ruijterkade 151.

Met onder andere bowling, UV-minigolf, lasergamen, karaoke plus een cocktailbar biedt het de leukste activiteiten voor jong en oud in tropische sfeer. Het Hawaïaans entertainmentcentrum biedt een uitdagende indoor fun en beleving, gecombineerd met een prachtig foodconcept. Aloha heeft iets voor iedereen. 

Onetomarket heeft jarenlang gewerkt voor het merk Powerzone dat in 2020 werd overgenomen en omgedoopt tot Aloha Amsterdam. Door de corona crisis en de gedwongen sluiting van Aloha was er beperkte aandacht voor de online omgeving. Aloha en Onetomarket wilden de kracht van online ten volle benutten om zich voor te bereiden op de “open samenleving”. Voor een vast bedrag per maand heeft Aloha toegang tot topklasse consultancy en uitgebreide kennis en ervaring op digitale marketing. Zoals zoekmachine en social advertising, SEO, digital analytics evenals marketing automation.

 

Doelstellingen

  1. Zoveel mogelijk mensen bewust maken van de mogelijkheden die Aloha biedt. Zoveel mogelijk relevant websiteverkeer en een optimale gebruikerservaring bieden met als doel het maximaliseren van de conversie in reserveringen. Positieve vibes is een belangrijke doelstelling.
  2. De naamsbekendheid vergroten van Aloha om een landelijk netwerk aan nieuwe vestigingen te ondersteunen.
  3. Het vestigen van Aloha als dé plek voor speel- en entertainment in Nederland waar je met je vrienden en collega’s een volledig verzorgde avond kan beleven met bowlen, lasergamen, midgetgolf en nog veel meer, inclusief diner, drankjes en gezelligheid.

 

Activiteiten

Online en offline kanalen zijn geïntegreerd om het merk Aloha te promoten en het concept uit te leggen. Hierbij zijn veel learnings systematisch ingezet om nieuwe activiteiten te realiseren. Kanalen zijn getest en search, social, display en video advertising zijn ingezet. Daarbij zijn advertenties in alle fasen van de aankoopfunnel gedraaid: video en display in de See-fase, SEO en contentmarketing in de Think-fase, zoekmachine en retargeting in de Do-fase en e-mailmarketing in Care. Dit heeft zich vertaalt naar merkbeleving campagnes, website en reserveringssysteem optimalisaties en activatiecampagnes via zoekmachines. 

De ambitie blijft om uit te breiden naar verschillende andere locaties in Nederland. De campagne-ontwerpen zijn daarom eenvoudig vertaalbaar naar nieuwe locaties.

quote van de klant

“Onetomarket heeft echt geholpen om onze nieuwe naam aan de markt te brengen. In 2022 was de doelstelling om het creëren van de initiële naamsbekendheid in sterke groei om te zetten. Dit is uitstekend gelukt door een grote groei in reserveringen en marktaandeel! Onetomarket is een uitstekende partner om de online zichtbaarheid, vindbaarheid en listing van je bedrijf optimaal in te richten - met gegarandeerde resultaten die je verwachtingen hoogstwaarschijnlijk zullen overtreffen!!” - Bob Boersen, Aloha Amsterdam

Aanvullende resultaten in 2022 - 2023

  1. Stijging van 72% met 2.560 kliks. Van 3.520 naar 6080 kliks in de periode van februari 2022 - februari 2023.
  2. Stijging van 150% met 119.400 impressies. Van 79.6k naar 199k in de periode van februari 2022 - februari 2023.
  3. Pagina 1 posities voor ´nieuwe activiteiten´ voor content zoals, Karaoke, bowlen, lasergamen en glow minigolf.
  4. Gemiddelde CTR van 3% over de rest van het jaar.

 

meer toffe cases
soortgelijke case studies
cross