088 - 120 34 00

Update week 31: Vervanging voor de QR code

Het weekend is voorbij en dus is het weer tijd voor de wekelijkse Update! Dit keer over: Layar, een nieuw Twitter account en een test om je Facebookverslaving te meten.

Layar lanceert vervanger QR codes
Vandaag heeft Layar, één van de meest succesvolle mobiele startups van Nederland, een nieuw product gelanceerd. Het heet “Layar vision” en vormt een directe bedreiging voor de traditionele QR code. Layar Vision herkent objecten zonder de traditionele “blokjes vertaling” en laat extra informatie zien in je scherm. Met deze stap neemt Layar een nieuwe route in de ontwikkeling van het bedrijf. Hierdoor wordt het voor marketeers eenvoudiger om hun producten via het mobieltje aan te prijzen zonder dat de blokjes plaatjes moeten worden opgenomen in de diverse uitingen van poster tot verpakking.

Twitter lanceert officieel Nederlands Twitter account met tips en trucs
Nederland is één van de snelst groeiende Twitter landen ter wereld, en de Nederlanders gebruiken de service bovengemiddeld. Vorige week werd Twitter in het Nederlands gelanceerd en nu is er ook een officieel Nederlands Twitter account beschikbaar. Op het account staan onder meer updates over de status van de service, maar ook links naar interessante artikelen over Twitter. Het gaat om dit account dat officieel op 5 augustus werd gelanceerd.

42 procent van de Nederlanders in bezit van smartphone
Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat 42 procent van de Nederlanders van 15 jaar en ouder eigenaar is van een smartphone. Een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen 30 procent zichzelf een smartphone eigenaar mocht noemen. De stijging is vooral de danken aan de adoptiegraad onder jongeren; 60 procent van de 15-29 jarigen heeft een smartphone. Anderzijds heeft van de respondenten tussen de 60 en 64 jaar oud slechts 20 procent een smartphone. Wat interessant is, is dat hoewel het wereldwijd overal de slechte kant op lijkt te gaan met Blackberry (zie bijvoorbeeld deze cijfers van IDC), de adoptie in Nederland juist sterk stijgt.

Ben jij verslaafd aan Facebook?
Het gemiddelde aantal updates op Facebook schijnt per gebruiker 90 per maand te zijn. Redelijk veel dus. Om erachter te komen hoe verslaafd jij bent aan Facebook kan je hier de quiz maken.

Dat was het weer voor deze week. Tot de volgende Update!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners