088 - 120 34 00

Update week 28: Google, InstaEarth en de Fashion Week

Slechte weersverwachtingen mogen de pret in social media land niet drukken. Met name Google is veelvuldig in het nieuws. Een overzicht van ontwikkelingen op het gebied van social media.

Verkeersinformatie van Google ook in Nederland
Zoekgigant Google heeft een update uitgebracht voor haar Maps-dienst. Hierdoor is het nu ook mogelijk om live verkeersinformatie in Nederland op de kaarten en satellietfoto’s van het bedrijf te bekijken. Met kleurcodes wordt weergegeven hoe druk het is op bepaalde wegen, variërend van groen tot en met rood. Volgens Google werkt dit op alle snelwegen en op belangrijke wegen in enkele grote steden.

Ruim tien miljoen leden voor Google+
Het sociale netwerk Google+ heeft in twee weken ruim tien miljoen leden weten te trekken. Dat heeft Larry Page, medeoprichter en CEO van Google, bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Google+ werd net iets meer dan twee weken geleden gelanceerd en is sindsdien alleen op uitnodiging beschikbaar en zelfs die functie was niet altijd te gebruiken. De schaarste lijkt voor Google goed uit te pakken, uitnodigingen bleken erg gewild.

InstaEarth: pinpoint Instagram foto’s
Veel mensen kennen de iPhone applicatie van Instagram inmiddels wel. In een paar simpele stappen kan iedereen foto’s maken en ze een mooie vintage look geven. Deze lopen in een ‘stream’ samen met de foto’s van mensen die je volgt. Nu is daar ‘InstaEarth‘ bijgekomen. In een oogopslag kun je zien welke foto’s er bij jou in de buurt zijn gemaakt en via ‘my feed’ kun je zien welke foto’s je vrienden waar hebben gemaakt. Niet in de app, maar op een landkaart. Via InstaEarth kun je zowel de foto’s van je Instagram vrienden, als foto’s van andere gebruikers bekijken. Bij jou in de buurt, of aan de andere kant van de wereld.

Amsterdam Fashion Week
Deze willen we je niet onthouden. Dat een gelikte guerilla stunt veel aandacht krijgt blijkt uit het volgende filmpje.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=f1lJxbX04lE[/youtube]

Dat was het weer voor deze week. Tot volgende week, tot de volgende Update!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners