088 - 120 34 00

Update week 26: De mogelijkheden van Google+

Djokovic wint Wimbledon en de Tour de France is gestart. Kortom, het weekend is voorbij en dus is het weer tijd voor een nieuwe Update. Dit keer over Google+, ouders vs. Facebook en 200 miljoen tweets.

Google opent aanval op Facebook met Google+
Google+ is de nieuwe dienst van Google waar gebruikers foto’s, video’s, links en updates met elkaar kunnen delen. Het sociale experiment van Google wordt stap voor stap uitgerold. Een aantal mogelijkheden op een rijtje:

  • Een verschil is dat gebruikers bij Google+ makkelijk kunnen aangeven met wie ze bepaalde content willen delen;
  • Google laat de gebruiker zijn vrienden verdelen in zogenoemde Circles. (Bijv. vrienden, familie en kennissen);
  • Google+ kent een groepschat genaamd Hangout;
  • +Sparks, hiermee kan een gebruiker een conversatie over elk willekeurig onderwerp starten, andere ‘fans’ kunnen zich aansluiten bij deze discussie;
  • Er is ook een mobiele applicatie (alleen nog voor Android, iPhone volgt). Hierbij ligt de focus op gps, camera en korte tekstberichten;
  • Huddle is een functie waarmee een groep vrienden tekstberichten aan elkaar kan sturen, om zo beter met elkaar te kunnen afstemmen, bijvoorbeeld voor het maken van een groepsafspraak.

200 miljoen tweets per dag
Twitter meldt op hun blog dat er dagelijks 200 miljoen tweets worden gepubliceerd. Net als de groei van Facebook lijkt ook Twitter alsmaar door te groeien. De cijfers liegen er niet om, in januari 2009 stond de teller nog op 2 miljoen tweets, in februari 2010 waren dit er inmiddels 50 miljoen per dag en exact een jaar geleden 65 miljoen. Als je deze cijfers doortrekt komt dit neer op 6 miljard(!) tweets per maand.

Ouders vs. Facebook
Een groot gedeelte van de ouders controleert de activiteiten van hun kinderen op sociale netwerken. David Martin, digitaal analist bij het magazine Forbes, zegt dat die ouderlijke controle één van de belangrijkste redenen is waarom een sociaal netwerk zoals Facebook bij jongeren minder populair wordt. Martin:
Bij de evolutie van de gebruikersaantallen van Facebook moet één belangrijke regel in gedachten worden gehouden. Kinderen houden er niet van om vrienden te zijn met hun ouders. Vele kinderen hebben een uitstekende relatie met hun ouders, maar de meesten zijn niet bijzonder enthousiast om die ouders ook toe te laten in de eigen intieme vriendenkring. Naarmate kinderen ouder worden, willen ze een eigen ruimte voor zichzelf reserveren. Facebook is één van die mogelijkheden, tot ook de ouders in die wereld opduiken.

Google en Heineken sluiten miljoenendeal
Google en Heineken zijn een samenwerking aangegaan waarmee miljoenen euro’s zijn gemoeid. Heineken besteedt een vooraf afgesproken minimum bedrag aan advertentiegeld bij Google, in ruil voor kortingen en toegang tot bepaalde data. De deal omvat onder meer advertenties op YouTube en mobiele advertenties die getoond zullen worden in meer dan twintig landen.

Dat was het weer voor deze week. Tot de volgende Update!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners