088 - 120 34 00

Update september: de opties van Facebook op een rijtje

Ook deze maand is er weer veel gebeurd op het gebied van marketing en social media. Een hoofdrol is weggelegd voor de nieuwe opties binnen Facebook. Hier een overzicht van de gebeurtenissen die afgelopen maand hebben plaatsgevonden.

Nieuwe opties binnen Facebook 
Dankzij de nieuwe subscribe functionaliteit heb je invloed op wat jij van jouw vrienden te zien krijgt. Je krijgt zelf namelijk een stuk meer controle over je nieuwsoverzicht. Je kunt nu:

  • Kiezen welke soort updates je te zien krijgt in je nieuwsoverzicht;
  • (Publieke) updates ontvangen van mensen, ook al ben je geen vrienden, door op de subscribe button te klikken;
  • Ook andersom, mensen je (publieke) updates laten ontvangen, ook al ben je geen vrienden, door een subscribe button op je eigen profiel te plaatsen.

Naast de subscribe optie is het nu ook mogelijk om lists te maken. Door deze optie is het sinds afgelopen maand eenvoudiger om vrienden in lijsten in te delen en er zo voor te zorgen dat alleen bepaalde groepen vrienden specifieke informatie te zien krijgen. Ook zijn nieuwsoverzichten van bepaalde groepen in één oogopslag te zien en kan het eigen profiel worden afgesloten voor bepaalde groepen (lijsten).

Maar dit is nog niet alles. De derde nieuwe optie is het aangepaste nieuwsoverzicht. Facebook heeft hun news feed flink veranderd. Aan de hand van je bezoekfrequentie bepaalt Facebook voortaan welke informatie voor jou relevant is. Ten slotte komt Facebook met de Ticker; real time updates van wat je vrienden ‘liken’, ‘commenten’ en ‘updaten’.

Nieuwe strategie van Hyves van start
Hyves heeft zijn nieuwe site gelanceerd, dit is een uitvloeisel van de vernieuwde strategie. Eigen content en materiaal van leden en partners komt prominenter naar voren. “We faciliteren het gesprek van de dag”, zegt directeur Marc de Vries. De site heeft niet enkel een nieuw jasje gekregen. Het is vooral het onderliggende concept dat onderhanden is genomen. “Hyves groeit uit van een vriendennetwerk naar een contentnetwerk. Aanvullend op alles wat er speelt bij vrienden kan de gebruiker meepraten over dat wat er speelt in Nederland. Hyves gaat mensen met gelijke interesses met elkaar verbinden en brengt volgens eigen zeggen meer verdieping.” Aldus De Vries.

Google lanceert betaald Analytics-pakket    
Google heeft een betaalde versie van zijn Web Analytics-pakket Google Analytics uitgebracht. Ondanks de vele functionaliteiten van de gratis versie, bleef het voor veel bedrijven een probleem dat er geen afspraken met Google te maken waren. Er kunnen nu afspraken met Google gemaakt worden over het verzamelen, verwerken en rapporteren van de informatie. En dat is wat veel bedrijven voorheen tegenhield om met Google Analytics in zee te gaan. Naast de SLA’s (service level) krijgt de afnemer support (5 dagen van 10 uur) en is er 24/7 support voor noodgevallen.

De ideale lengte van een tweet
Tot slot nog een tip. Er is onderzoek gedaan naar de lengte van een tweet en het aantal kliks dat de tweet krijgt. Wat blijkt? Hoe langer een tweet, des te meer kliks. Maar, dat geldt maar tot een lengte van 130 karakters; daarna zakt de conversie naar klik drastisch in. Het blijkt uit onderzoek van Hubspot. De clickratio op een tweet ligt het hoogste wanneer de tweet 130 karakters bevat. In dat geval klikt gemiddeld 15% op de link. Een tweet van 20 karakters lokt maar 6% van de lezers uit om te klikken.

Tot de volgende Update!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners