088 - 120 34 00

Twitter komt met gratis “Twitter Analytics”

Twitter zal binnenkort een nieuwe tool lanceren om je Twitter campagnes mee te monitoren. Natuurlijk zijn er al meerdere tools beschikbaar op internet die hier verschillende oplossingen voor aanbieden, maar nu komt Twitter zelf met eigen data. En wat nog het beste is: het is helemaal gratis!

Enkele maanden geleden werd een dergelijke dienst al onofficieel aangekondigd toen Twitter de website Trendly overnam. Trendly is namelijk een website die trends op Twitter in de gaten houdt en de invloed hiervan op het verkeer naar jouw website meet. Nu Twitter zelf deze dienst over heeft genomen, kunnen we bij de lancering van hun eigen analytics tool veel nieuwe inzichten verwachten. Onder andere is zichtbaar hoe jouw tweets zich verspreiden en wie in jouw netwerk er veelal voor de verspreiding verantwoordelijk is.
Trendly

Je zou eigenlijk verwachten dat wanneer Twitter met een dergelijke dienst zou komen, deze dan geld zou kosten. Dit is echter vooralsnog niet het geval, wat betekent dat we er gratis gebruik van kunnen maken. Wel is het voor de hand liggend dat er kort na de lancering een premium dienst komt, waar meer data voor vrijkomt en waar uiteraard wel voor betaald moet worden.

Met de lancering zal  Twitter natuurlijk ook veel bestaande diensten, waar veelal voor betaald moet worden, in het vaarwater zitten. Willen deze blijven bestaan, zullen ze concessies moeten doen en harder hun best moeten doen om klanten te blijven trekken. Het is voor hen hoe dan ook slecht nieuws.

Vooralsnog staat de lancering van dit “Twitter Dashboard” gepland voor het laatste kwartaal, wat kan betekenen dat het er binnen twee weken al is of dat we tot het einde van het jaar moeten wachten. Hoe dan ook, naar verwachting is dit wel het wachten waard en zullen veel Twitter campagnes gebaseerd worden op de data die hierin te vinden is.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners