088 - 120 34 00

SEO voor de feestdagen

Met het feestdagen seizoen pal voor de deur is het belangrijk om natuurlijk ook deze speciale gelegenheden mee te nemen in je online strategie. In de aanloop naar de feestdagen zie je dat het zoekverkeer op specifieke zoekwoorden toeneemt; denk bijvoorbeeld aan ‘sinterklaas kado’. Deze zoekterm is maar voor een korte periode binnen het jaar interessant, maar kan desondanks veel verkeer opleveren wanneer je als bedrijf hier online op tijd op inspeelt.

Lees hier op welke manieren je op de feestdagen kunt inspelen en in dit seizoen meer uit je website kunt halen.

Shopping Seizoen begonnen!

Combinatiewoorden zoeken voor je zoekwoordenonderzoek

Pak je keywords van je website waar je op wilt ranken er eens bij. Welke zoekwoorden hiervan zijn geschikt om te combineren met relevante zoekwoorden voor de feestdagen? Denk bijv. aan “sinterklaas kado voor mannen”, “sinterklaas aanbieding parfum”,” kerstcadeau schoonmoeder”, “origineel valentijnscadeau”, etc.

Waar ga ik dit plaatsen op mijn website?

Voor de feestdagen is het een goed idee om bijvoorbeeld een ‘aanbiedingen’ sectie binnen je website hiervoor te gebruiken indien deze aanwezig is. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een nieuw gedeelte binnen je website op te zetten met Kerst of Sinterklaas artikelen. Wel dien je dan vooraf te bedenken wat er met dit gedeelte van de website moet gebeuren, wanneer de feestdagen periode voorbij is. Blijft het aanbod bewaard, verdwijnt het? Of kunnen we het onderbrengen in een categorie restpartijen tot het volgende feestdagen seizoen weer van start gaat?  Welke oplossing je ook kiest, bedenk goed van te voren wat hierin je beleid is en zorg dan ook voor de juiste 301 redirects binnen je website!

Ook kan het voorkomen dat producten in een speciale aanbiedingen sectie van de website getoond worden. Verstandig is dan om de product-landingspagina niet een duplicaat te laten worden maar de aanbieding te laten verwijzen naar de oorspronkelijke productpagina.

Het schrijven van passende teksten

Met de juiste zoekwoorden op zak in combinatie met je productaanbod kun je nu aan de slag met het schrijven van teksten voor je aanbiedingpagina’s. Schrijf gerelateerde teksten aan je aanbod met de juiste zoekwoord combinaties als focus. Ga hier creatief te werk en bedenk hoe jij zou zoeken wanneer je op zoek bent naar een geschikt cadeau voor de feestdagen. Misschien heb je als ‘zoeker’ wel inspiratie nodig en is het dus verstandig om ook te denken over ‘last minute’, ‘cool kado’ of zelfs ‘kado kopen op zondag/feestdag’.

Tip: Let hierbij dus ook op de verschillende schrijfwijzen die gebruikt worden!

Interne zoekfunctie

De interne zoekmachine van je website is heel erg belangrijk. Je kunt uit de zoekwoorden die zijn gebruikt door de bezoekers van je website goede ideeën halen voor je website of Adwords campagne. Ook kan het een goede indicatie geven wanneer mensen op zoek zijn naar kado’s voor bijvoorbeeld de feestdagen. Speel hier op in en maak er goed gebruik van!

Tags en wishlist

Ook kun je tags koppelen aan producten welke bijvoorbeeld populair zijn tijdens de feestdagen. Zo ontstaat een productaanbod toegespitst op populaire aftrek tijdens deze dagen. Zo wordt het eenvoudiger voor je bezoeker om de speciale aanbiedingen voor de feestdagen te vinden via je website of zelfs door middel van de zoekmachines.

Een zogenaamde ‘wishlist’ of verlanglijstje kan een aanwinst zijn op je website, voor zowel de bezoeker als voor jou als eigenaar van een website. Je krijgt hiermee kennis over wat je bezoeker graag voor producten zou willen bestellen binnen je website. Dit kan je zo nodig weer combineren met je email marketing of ‘tell-a-friend’ strategie voor een nog hoger conversie percentage.

Linkbuilding

Natuurlijk wil je ook dat je pagina’s snel opgepikt worden door de zoekmachine en hoog ranken in de zoekmachines. Denk hierbij dan aan je interne linkstructuur en maak hier slim gebruik van de `anchor text` naar de betreffende producten. Dit is niet alleen van toepassing op je interne, maar natuurlijk ook op je externe linkstrategie! Wees creatief en verzin een leuke actie die linkwaardig genoeg is. Zorg ervoor dat enkele autoriteiten binnen je vakgebied schrijven over je actie en algauw zullen zich meerdere linkjes richting je website opbouwen door het virale effect van de linkbuilding campagne.

Ready, Steady, GO!

Je hebt nu een plan uitgedacht en wellicht al klaarstaan of uitgezet voor de feestdagen. Het is verstandig om er nog even een korte checklist tegen aan te houden:

Zijn mijn combinatie zoekwoorden aanwezig in title en H1?

  • Heb ik rekening gehouden met duplicate content en wijzigend productaanbod?
    (301 Redirects!)
  • Interne linkstructuur naar mijn feestdagen pagina’s

Met deze tips en vooral op het hart drukkend dat je goed voorbereid moet zijn, wensen we jullie alvast een goed shopping seizoen!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners