088 - 120 34 00

Penguin 2.0 update op komst

Nu de rook van de eerste Penguin Update van Google net is opgetrokken, komt Google met zijn grotere broer aanzetten, genaamd Penguin 2.0. Wordt het een update met apocalyptische gevolgen?

Matt Cutts geeft aan dat Penquin 2.0 meer impact zal hebben dan Penguin 1.0 en ook dat deze uitgebreider is dan zijn voorganger. Al met al zijn het onheilspellende woorden voor diegenen die het bij het vergaren van backlinks niet helemaal strikt heeft genomen met de guidelines van Google.

Bekijk hier de uitleg van Matt Cutts over Penguin 2.0:

Hoe ontspring je de Penguin 2.0 dans?

Neem je huidige backlinkprofiel nogmaals onder de loep. Welke, niet natuurlijke links vragen erom om gedetecteerd te worden middels een geavanceerd algorithme? Wellicht heb je dit ook al gedaan bij de vorige Penguin update. De backlinks waar je toen over twijfelde en hebt laten staan, zijn dit maal hoogstwaarschijnlijk voltreffers voor Penguin 2.0.

  • Sitewide backlinks (Vaak footerlinks)
  • Backlinks van domeinen met eenzelfde C-class als het doeldomein
  • Links van bekende linkverkopers (Na Penguin 1.0 is hier een sneeuwbaleffect ontstaan met behulp van reconsideration requests..)
  • Betaalde links in het algemeen
  • Te veel exact match anchor tekst links (Penquin 1.0 60%, nu hoogstwaarschijnlijk nog lager..)
  • Advertorials met daarin links die pagerank doorgeven (Native Advertising)
  • Links van ongerelateerde, anderstalige websites
  • Uitgewisselde links (Link Exchange)

Google komt binnenkort overigens ook met een nieuwe feature in Webmaster Tools waarin voorbeelden gegeven gaan worden van “unnatural links”. Na verloop van tijd zal als gevolg hiervan, in de SEO community de gehele range van bad links bekend worden.

Wat te doen om in de toekomst de effecten van eventuele volgende updates te ontlopen? White hat. Zorg dat je bezig bent om je website voor je bezoekers te maken, niet voor zoekmachines. Het klinkt inmiddels als een cliché, maar begint meer en meer een waarheid te worden.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners