088 - 120 34 00

Link-equity bewaren met behulp van archive.org

Regelmatig krijgen wij klanten die een nieuwe site hebben gelanceerd, die qua code beter is, maar het minder doet in de zoekmachines. Vaak is de web bouwer van deze klant dan vergeten om de oude URL’s te 301 redirecten naar de nieuwe pagina’s.

Soms weet je als SEO natuurlijk niet, dat de site veranderd is en dat er links worden “weg gegooid” omdat ze wijzen naar oude URL’s. Wat je daarom eigenlijk altijd even moet doen, is de URL invoeren in Archive.org en op wat oude pagina’s klikken.

De URL van zo’n oude pagina ziet er bv uit als volgt:

http://web.archive.org/web/20050101010101/
www.example.com/index.jsp

Als de nieuwe site toevallig is gebouwd in ASP of in PHP, zou het zomaar kunnen dat die index.jsp niet meer werkt… En dat er wel heel veel links naar die index.jsp wijzen, die nu een 404 opleveren, en dus niet mee helpen aan je rankings. Dit kun je checken door de link in te voeren in Yahoo! SiteExplorer. Door die oude pagina vervolgens te 301 redirecten naar de goede pagina in de nieuwe site structuur, komen bezoekers die doorklikken in ieder geval op je site terecht, en kan in de meeste gevallen de linkwaarde weer opnieuw gaan tellen voor de site!

Dit is natuurlijk een aanvulling op het stappenplan om 404’s te voorkomen.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners