088 - 120 34 00

Zoekmachine Vriendelijke Websites

In het dagelijks werk komen we het nog veel te veel tegen. Websites die technisch niet in orde zijn. Daarmee bedoel ik niet dat de website niet werkt, in de meeste gevallen werkt een website zelfs prima voor gebruikers. Er is alleen geen aandacht besteed aan het op de juiste manier presenteren van alle informatie op de website voor zoekmachines.

Zonder hier verder al te diep op in te gaan een aantal veel voorkomende problemen, die worden veroorzaakt door de techniek achter een website:

  • Duplicate content
  • Onbereikbare content
  • Slecht (leesbare) URLs
  • Slechte titles en descriptions

WordPress

Een systeem waar we bij Onetomarket zelf graag gebruik van maken om een website in te ontwikkelen is WordPress. Het is gratis, flexibel en heeft zichzelf in de loop der jaren bewezen voor partijen als NRC Next, Wall Street Journal etc.. Daarnaast is het out-of-the box ook zo ingericht dat er nauwelijks problemen zijn voor zoekmachines.

Met een standaard installatie van WordPress ben je er echter nog niet. Je wilt voor elke pagina of artikel zelf de title of description kunnen instellen. Misschien zelf controle hebben over welke pagina’s wel of niet in de zoekmachines terug komen, etc.. Er zijn voor WordPress diverse plugins gemaakt die pretenderen je website ineens helemaal zoekmachine vriendelijk te maken. Het is belangrijk om te realiseren dat je per definitie nog niet klaar bent na het installeren van WordPress en de nodige plugins.  Het gaat uiteindelijk ook om de inhoud zelf en de autoriteit van jouw website. De drie pijlers van SEO: Techniek, Content en Link Building. Het is wel zo dat bepaalde plugins in combinatie met WordPress het een stuk makkelijker maken om je content in ieder geval op de juiste manier aan zoekmachines te presenteren. Een plugin in het bijzonder die daar heel goed aan voldoet, is de WordPress SEO plugin.

WordPress SEO Plugin

Na installatie van deze plugin krijg je in WordPress een extra menu item, waarmee je een aantal belangrijke factoren voor SEO kunt controleren.

Dashboard

Hierin kan je een aantal algemene zaken instellen, bijvoorbeeld je Google Webmaster Tools code, en je XML sitemap generen.

Titles

Je kan op een plek je titles voor heel je website inrichten, maar je kan dit ook per artikel of pagina instellen.

Indexation

Wat mag een zoekmachine wel of niet zien?

Permalinks

Internal Links

RSS

Import / Export

.htaccess editor

Tot slot…

De WordPress SEO plugin van Yoast is heel volledig en helpt je in ieder geval een heel eind op weg met SEO. De implementatie van een ontwerp (thema) kan nog steeds een hoop stuk maken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om in de code
te gebruiken voor het weergeven van de title. Doe je dit niet, kan het zijn dat het thema je ingestelde titles, ondanks het gebruik van deze plugin, nog steeds niet goed weergeeft. Maak je gebruik van WordPress en wil je een check of alles goed staat? Het kan nooit kwaad en je mag het ons natuurlijk altijd even vragen, voor andere systemen geld dat natuurlijk ook 🙂

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners