088 - 120 34 00

Winst Google stijgt wederom

Ondanks het zwakke economische klimaat in de Verenigde Staten op dit moment heeft Google wederom de winst zien stijgen In het eerste kwartaal dit jaar steeg de winst met 30 Verder steeg de omzet binnen een jaar tijd met 42 tot bijna 52 miljard Dollar Ten opzichte van een kwartaal eerder steeg de omzet met 7

Ondanks het zwakke economische klimaat in de Verenigde Staten op dit moment heeft Google wederom de winst zien stijgen. In het eerste kwartaal dit jaar steeg de winst met 30%. Verder steeg de omzet binnen een jaar tijd met 42% tot bijna 5.2 miljard Dollar. Ten opzichte van een kwartaal eerder steeg de omzet met 7%.

De stijgende lijn is met name te verklaren door de stijging van 20 procent van het aantal kliks ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Eric Schmidt, directeur van Google, verklaard de positive resultaten als volgt: ‘De groei van de betaalde kliks was veel hoger dan externe partijen hadden verwacht. We tonen minder maar betere advertenties in elke cyclus’.

De winst van het afgelopen kwartaal kwam neer op 1.3 miljard Dollar, $300m meer dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dankzij de goede resultaten zag Google haar aandeel met 17% stijgen.

Bron: CNNMoney.com

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners