088 - 120 34 00

Wehkamp is bekendste thuiswinkelier

Online onderzoeksbureau Multiscope heeft de naamsbekendheid onderzocht van de duizend best bezochte Nederlandse websites

Online onderzoeksbureau Multiscope heeft de naamsbekendheid onderzocht van de duizend best bezochte Nederlandse websites. Enkele uitkomsten: Wehkamp is de bekendste thuiswinkelier, Kieskeurig de bekendste vergelijkingsite en Marktplaats de bekendste handelsite.

Uit dit Visiscan-onderzoek onder ruim 14.000 respondenten blijkt dat sterke merken ook vaak op internet een toonaangevende positie innemen. Uit de analyse blijkt dat google.nl van alle Nederlandse websites de hoogste geholpen naamsbekendheid heeft. Marktplaats.nl en startpagina.nl volgen op de voet.

Volgens Multiscope resulteert een hoge naamsbekendheid vaak ook in een hoog bezoekersaantal. Vijf van de tien sites in deze top 10 zijn de marktleider in hun segment, gemeten naar unieke bezoekers. Dit geldt niet voor startpagina.nl, kpn.com, ilse.nl, bol.com en ebay.nl.

Bron: Twinkle Magazine

Wil je jouw online marketing samen met ons naar een hoger niveau tillen? Laat dan je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

onze partners