088 - 120 34 00

Waarom een Corporate Facebook Landingspagina?

Wat is het?

De Facebook landingspagina is de tab op Facebook waar alle personen terecht komen die nog niet op ‘vind ik leuk’ hebben geklikt op jouw bedrijvenpagina.

Waarom?

Er zijn steeds meer bedrijven die het nut van Facebook inzien en een eigen fanpagina hebben. Veel bedrijven hebben nog niet een landingspagina, waardoor ook de bezoekers die nog geen ‘vrienden’ zijn binnen komen op de prikbord tab.

Natuurlijk wil je graag dat er gekeken wordt op het prikbord. Hier wordt immers actuele informatie op vermeld en de dialoog aangegaan met iedereen die vragen of opmerkingen heeft. Alleen wanneer iemand voor het eerst op je pagina komt en niet precies weet om wat voor bedrijf het gaat, is het niet meer dan logisch om je eerst als bedrijf voor te stellen. De landingspagina is dus dé manier om jouw bedrijf voor te stellen en je te onderscheiden van je concurrenten.

Hoe?

Om een extra tab te creëren die je kan bewerken zoals je zelf wilt, moet je een FBML (Facebook Markup Language)  aan je Facebook pagina toevoegen. Dit kan je echter alleen als je beheerder bent! Wanneer je op deze link klikt kom je op de pagina van FBML en kan je de applicatie toevoegen.


Nu kan je aan de slag en content toevoegen aan je lege FBML tab. Dat doe je door naar pagina bewerken te gaan, vervolgens op toepassingen te klikken en op ‘naar de toepassing gaan’ te klikken (zoals onderstaande afbeelding)

In de veldtitel kan je de naam veranderen in ‘welkom’ of andere willekeurige naam.  In het veld achter ‘FBML:’ kan je de content toevoegen die je wenst, the sky is the limit. Laat je niet afschrikken door de HTML code die je moet gebruiken. Wanneer je alle content hebt toegevoegd die je wilt communiceren als introductie van je bedrijf, kan je overgaan tot het instellen van de tab als landingspagina.

Tot slot moet je de tab alleen nog instellen als landingspagina. Ga naar instellingen en zet standaardtabblad waarop alle andere personen terechtkomen op de naam die je de tab hebt gegeven die je als landingspagina wilt instellen. Op de bedrijvenpagina van Onetomarket kan je een voorbeeld vinden van hoe je zelf een bedrijvenpagina kan inrichten.

Tot slot

Static FBML kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Een landingspagina creëren is slechts één van de mogelijkheden.   Je kan in totaal 10 verschillende FBML tabs aanmaken. Succes met het maken van een landingspagina en mocht je er niet uitkomen.. Schroom niet om vragen te stellen!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners