088 - 120 34 00

Verkoopcijfers boeken stijgen door zoekdiensten

Door de komst van online zoekdiensten in boeken die onder andere door Google en Amazon worden aangeboden stijgen de verkoopcijfers bij uitgevers

Door de komst van online zoekdiensten in boeken, die onder andere door Google en Amazon worden aangeboden, stijgen de verkoopcijfers bij uitgevers, meldt Reuters.

Met Google Book Search kun je via trefwoorden in boeken – meest wetenschappelijke en vakboeken – zoeken, die door Google gedigitaliseerd zijn. Vaak wordt dan een deel van het werk getoond. Via links wordt verwezen naar online boekverkopers en uitgevers.

Bij Colleen Scollans van Oxford University Press zou sinds Google twee jaar geleden met het project startte in totaal 12.000 titels door meer dan een miljoen Google-zoekers zijn ingezien. Het is niet bekend hoeveel boeken naar aanleiding daarvan besteld werden.

Ook de Duitse uitgever Springer Science and Business meldt toename van de verkoop. Van de 30.000 – veelal oudere – titels die deze uitgeverij heeft uitgegeven is 99 procent via Google in te zien.

De Britse uitgever Penguin zegt betere resultaten te hebben met een vergelijkbare dienst van online boekhandel Amazon, Search Inside. Penguin meldt dat deze dienst de omzet met 7 procent heeft verhoogd.

Bron: www.nu.nl

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners