088 - 120 34 00

Verkoop autos via internet een succes

De helft van de mensen die via een autosite probeert een auto te kopen of verkopen slaagt daarin.

De verkoop van auto’s via internet is een succes. De helft van de mensen die via een autosite probeert een auto te kopen of verkopen slaagt daarin. Dit blijkt uit onderzoek van Heliview, in opdracht van Marktplaats.nl.

Een auto blijkt gemiddeld 20 dagen te koop te staan op een autosite. De zoektocht naar een geschikte auto duurt gemiddeld 28 dagen. Vooral de automerken Renault, Volkswagen, Ford, Opel en Peugeot blijken online populair te zijn.

De gemiddelde vraagprijs bedraagt 5.705 euro, terwijl uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde verkoopprijs van de verhandelde auto’s 4.987 euro is. Online kopers weten dus regelmatig korting te bedingen.

Zoals ook uit eerdere onderzoeken al naar voren kwam, meent ook Heliview dat het tonen van een foto van belang is bij de verkoop van de auto. Opmerkelijk genoeg vindt vooral de verkoper deze mogelijkheid van essentieel belang, 84 procent wil deze optie terugvinden op de website.

Daarnaast vindt de verkoper de navigatiemogelijkheden op de autosite (79 procent), de naamsbekendheid van de autosite (78 procent), de informatiemogelijkheden via de autosite (74 procent) en het aantal particuliere bezoekers van de autosite (73 procent)van essentieel belang.

Voor de potenti

Wil je jouw online marketing samen met ons naar een hoger niveau tillen? Laat dan je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

    onze partners