088 - 120 34 00

Update week 10: ‘Wehkamp en Bol.com in Europa’s top 50 webwinkels’

Ondanks de hectiek rondom de aankondiging van de nieuwe iPad vorige week, ligt de update weer op je te wachten. De update van week 10 gaat o.a. over de storing van Facebook en de grootste webwinkels van Europa. 

Google Play vervangt Android market

Wie dacht dat Google druk zou zijn met de vermeende aanstaande lanceringen van ‘Google Drive’ en ‘Google Assistant’ komt bedrogen uit. Google lanceerde namelijk vorige week Google Play. Een verschil met bovenstaande diensten is wel dat Google Play geen nieuwe dienst is maar een vernieuwing van de al bestaande Android market.

Gebruikers konden voorheen terecht in de Android market voor het aanschaffen van apps, boeken, films en muziek. Mensen die niet in het bezit waren van een Android-apparaat dienden tóch gebruik te maken van de Android market. Met Google Play is dit niet meer nodig. Google Play wordt een centrale locatie waar gebruikers terecht kunnen voor nieuwe content. Via deze manier probeert Google haar positie op de content markt te verbeteren.

In Nederland en België hoeven gebruikers, behalve qua naam en logo, geen grote veranderingen te verwachten. In Google Play worden vooralsnog alleen apps voor Android aangeboden. Echter, door de verbreding zijn de verwachtingen hoog. 

Huh? Facebook werkt niet!

Gebruikers van Facebook konden afgelopen woensdagochtend enkele uren geen gebruik maken van Facebook. Duizenden gebruikers maakten hun onvrede over de storing kenbaar via Twitter. De storing begon rond 6.00 uur en duurde zo’n drie uur.
De oorzaak is vooralsnog onbekend.

Niet alleen vanuit Nederland kwamen er berichten over de storing maar ook vanuit veel andere Europese landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en veel Oostbloklanden. Daarentegen was Facebook wel beschikbaar in Canada en de Verenigde Staten. Naast de desktopversie waren ook de mobiele site en applicaties onbereikbaar. 

Wehkamp en Bol.com in Europa’s top 50 webwinkels 

De grootsheid van Wehkamp en Bol.com wordt nog maar eens bevestigd doordat de twee webwinkels zich hebben weten te vestigen in de top 50 grootste online retailers van Europa. In de top 400 staan 9 andere Nederlandse bedrijven.

De lijst met de 50 grootste online retailers van Europa is opgemaakt door het Amerikaanse magazine Internet Retailer Magazine. Het magazine meldt dat Wehkamp in 2011 een omzet behaalde van ruim 631 miljoen dollar en bezet hiermee de 35e plaats. De webwinkel Bol.com draaide een omzet van 486 miljoen dollar staat daarmee op plaats 48.

De lijstaanvoerder de top 50 is internetwinkel Amazon. Met een omzet in 2011 van 16.7 miljard dollar staat Amazon fier aan kop. Otto Group uit Duitsland is een goede tweede met een omzet in 2011 van ruim 6 miljard dollar. De Britse supermarkt Tesco staat op plek 3 met  een omzet in 2011 van 5.4 miljard dollar.

Zoals eerder vermeld staan in de top 400 grootste online retailers negen Nederlandse bedrijven, namelijk: Hema, C&A, Centralpoint.nl, Kruidvat, Blokker, Macintosh Retail Group (o.a. Invito en Halfords), Kijkshop, Greetz en V&D.   

Tot zover de update van week 10, tot volgende week! 

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners