088 - 120 34 00

Update week 9: Google gaat concurrentie aan met Siri

Zoals je van ons gewend bent op maandag kun je jezelf hier up-to-date houden! Berichten die o.a. voorbij komen in de update van week 9 zijn: de overname van Bol.com, Foursquare en de nieuwe dienst van Google. Lees de update hier! 

1.5 miljard mensen actief op Social Media

Eind vorig jaar hadden sociale netwerken 1,2 miljard actieve gebruikers die minsten één keer per maand van de platformen gebruik maakten. Dit betekende een stijging met 23,1 procent in één jaar tijd, dit blijkt uit een rapport van eMarketer.

eMarketer voorspelt dat het aantal actieve gebruikers van sociale netwerken zal stijgen naar 1,5 miljard gebruikers. Een aantekening daarbij is wel dat het groeitempo zal vertragen naarmate de markt van de sociale netwerken een grotere saturatie  bereikt.

Asia-Pacific grootste speler
Volgens eMarketer zal Asia-Pacific met 615,9 miljoen gebruikers de grootste markt van sociale netwerken blijven. In het rapport is te lezen dat nagenoeg de helft van de populatie van Asia-Pacific zal terug te vinden zijn in China, waar het aantal gebruikers bijna dubbel zo hoog zal liggen dan in de Verenigde Staten. Verder geeft het rapport aan dat China en de Verenigde Staten de twee grootste markten blijven maar wereldwijd kunnen er grote verschillen worden opgemerkt in penetratie en groei.

Bol.com overgenomen door Ahold
Ahold neemt onlineretailer Bol.com over en betaalt 350 miljoen euro voor de overname. Bol.com is één van de grootste en meest bezochte retailwebsites van Nederland. In 2011 bedroeg de behaalde omzet van Bol.com 350 miljoen euro. Het assortiment van het internetbedrijf bestaat o.a. uit boeken, elektronica en speelgoed. Bol.com heeft 3,4 miljoen actieve klanten en in 2011 meer dan 17 miljoen verkochte artikelen.

De verwachting is dat de overname van Bol.com direct bijdraagt aan de winst per aandeel van Ahold. Bol.com wordt het vijfde ‘retailmerk’ van Ahold.

Ahold topman de Boer meldde dat Ahold verder wil investeren in Bol.com. Met het investeren in Bol.com wil Ahold de leidende positie in online retail uitbreiden. De Boer licht de overname verder toe: ‘’Bol.com is één van de beste onlinebedrijven in Europa. De operationele kracht in non-food van Bol.com zal leiden tot een aanzienlijke uitbreiding van onze online aanwezigheid, naast het bestaande aanbod van albert.nl.’’

Google gaat concurrentie aan met Apple’s Siri
Nog voor het einde van het jaar introduceert Google haar eigen versie van het spraakbesturingssoftware Sire van Apple. Volgens Techcrunch wordt de naam van de nieuwe functie ‘Assistant’.

Met het bekendmaken van de plannen bevestigt Google de geruchten die eind vorig jaar de rondte gingen. Het Androidteam van Google leidt het Assistant-project. De functie is niet alleen te gebruiken voor zoekopdrachten maar ook om bepaalde acties uit te voeren.

Een verschil met Apple’s Sire is dat Google de dienst ook  beschikbaar zal maken aan ontwikkelaars zodat er nieuwe functies kunnen worden gebouwd. De verwachting is dat Assistant in het laatste kwartaal van 2012 uitkomt. 

Foursquare gaat verder dan mobiel
Foursquare zal op korte termijn niet alleen op mobiele apparaten beschikbaar zijn maar ook op andere apparaten, zoals auto’s. Mede-oprichter van Foursquare Dennis Crowley meldde dit op de mobieltjesbeurs in Barcelona. Door uit te breiden naar andere apparaten wil de locatiedienst meer data proberen te verzamelen.

Dit was het weer voor deze week, tot volgende week! 

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners