088 - 120 34 00

Update week 9: Betalen voor YouTube?

Naast Charlie Sheen en de gebeurtenissen in Libië is er ook vrolijker nieuws. Dit keer op het gebied van Social media en marketing. 

Apple ’s werelds meest bewonderde bedrijf
Apple is opnieuw uitgeroepen tot het meest bewonderde bedrijf ter wereld. Apple staat voor het vierde jaar op rij op nummer een en dat komt voornamelijk doordat het bedrijf met zijn nieuwe producten de lat voor concurrenten steeds hoger legt, zo meldt Fortune. Op de tweede plaats staat Google. Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van miljardair Warren Buffet, staat op plaats drie, luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines op plaats vier.

Bloggend personeel is productiever
Werknemers die vrijuit mogen bloggen over zowel hun persoonlijke als zakelijke leven, zijn productiever op het werk. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van New York. Schrijven op een online bedrijfsblog of forum brengt werknemers dichter bij elkaar. Daarnaast verhoogt het na verloop van tijd zelfs de productiviteit.

YouTube gaat Netflix achterna
YouTube wil een abonnementservice starten waar ze films gaan streamen zoals Netflix en Amazon dat doen. Het is de bedoeling dat je middels een abonnement bij YouTube de films kan gaan kijken, hetgeen een best grote verschuiving is in de strategie van YouTube want tot dusver was alles gratis en werd er alleen geld verdient met advertising.

Startup Ditto wordt ‘Foursquare voor de toekomst’
Nederland kent sinds eind vorige week een nieuwe locatiegebaseerde dienst in de categorie Foursquare en Feest.je. De mobiele dienst, Ditto.me, gaat echter niet over waar je bent, maar over wat je van plan bent. Vrienden en bekenden kunnen tips geven voor horeca, boeken en muziek.

Facebook wil contactgegevens toch delen
Facebook maakt plannen om persoonlijke informatie van de leden, contactgegevens als telefoonnummer en adres, te delen met derden. Gebruikers moeten zelf beslissen of zij hiermee instemmen. Met de mogelijkheid om dit soort contactgegevens te delen, is het bijvoorbeeld voor een shoppingsite makkelijker om het checkout proces te stroomlijnen. Een gebruiker kan bijvoorbeeld aangeven dat het relevante aanbiedingen van een adverteerder wil ontvangen op zijn mobiel.

Waarde Facebook geschat
Het Amerikaanse investeringsfonds General Atlantic gaat 10% van de aandelen van Facebook overnemen. Daarna zal de waarde van het sociale netwerk rond zo’n 65 miljard dollar liggen. Begin januari werd bekend dat de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs een 500 miljoen dollar in Facebook had gestoken waardoor de site toen in waarde steeg tot 50 miljard dollar.

Je bent weer up-to-date op het gebied van Social media en marketing. Tot volgende week!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners