088 - 120 34 00

Update week 8: Google strenger

Na een weekend vol regen is er genoeg tijd binnen doorgebracht. Tijd voor wat zonnenstralen, maar nu op social media en marketing gebied.

Google drukt slechte, nutteloze sites uit de zoekresultaten
Zoekbedrijf Google voert een verfijning van zijn zoektechnologie door. Dat moet de kwaliteit van de zoekresultaten verbeteren en nutteloze sites wegdrukken. De vernieuwing heeft nu al impact bij 12 procent van de zoekopdrachten.
Sites met weinig originele, eigen kopij en die materiaal van anderen pikken krijgen straf. Een vernieuwing in Googles zoek-algoritme moet hiervoor zorgen.

YouTube en platenlabels
Na een trage start, maken platenlabels nu grof geld via advertising rondom videohits van verschillende grote sterren. Het gaat op YouTube niet meer om buzz genereren voor nieuwe artiesten; het gaat om miljoenen advertentiedollars.
Op dit moment worden er 3 miljard video’s per week gemonitized. Dat is 50 procent meer dan in mei 2010. YouTube zit in de lift en zal doorstijgen door gebruik van tablets en smartphones en een toename van het aantal contentpartnerships.

Zes betaaltrends voor 2011 volgens PayPal
Betalen via internet is een ´hot item´. Om meer klanten aan je bedrijf te koppelen moet dit zo soepel mogelijk verlopen. PayPal kijkt vast vooruit:

  • ‘Appification’ (betaal applicaties)
  • Social Shopping
  • Stijging internationale betalingen
  • Mobiel
  • De maatschappij zonder cash geld
  • T-Commerce

Nederland ‘middenmoter’ qua internet
Nederland wordt vaak geacht voorop te lopen wat betreft het gebruik van en de kennis over internet. Als wordt gekeken naar het bereik van sociale netwerken en het aantal zoekopdrachten behoren we echter tot de middenmoot.

Dat blijkt uit onderzoek van Comscore naar internetgedrag in Europa. In het rapport worden gegevens van december 2010 vergeleken met december 2009.
Zo onderzocht Comscore bijvoorbeeld het bereik van sociale netwerken. Ondanks het enorme bereik van Hyves (9,1 miljoen leden in Nederland) en de recente groei van Facebook staat Nederland in Europa op een zesde plaats.

Je bent weer helemaal up-to-date. Tot volgende week!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners