Vorige week was Nederland in de ban van het wel of niet doorgaan van de Elfstedentocht. Heb je daardoor niet alles kunnen bijhouden? Door de update van week 6 word je op de hoogte gehouden!
‘Drive’ nieuwe opslagdienst Google?
Google is volgens The Wall Street Journal momenteel druk bezig met de lancering van een nieuwe opslagdienst. De nieuwe
opslagdienst genaamd ‘Drive’ zal de concurrentie aangaan met Dropbox en iCloud.
Drive zal de komende maanden geleidelijk aan worden uitgerold en biedt zowel gratis als betaalde abonnementen aan. Geruchten gaan dat de nieuwe dienst goedkoper zal worden dan concurrent Dropbox, waar gebruikers vijftig gigabyte opslagruimte krijgen voor 7,50 euro per maand. De tarieven die Google zal gaan hanteren en de daar bijhorende opslagruimte zijn nog niet bekend.
Gebruikers van Drive kunnen straks foto’s, documenten en video’s opslaan die vervolgens via een downloadlink gedeeld kunnen worden. Daarnaast richt Google zich op mobiele apparaten door het ontwikkelen van apps waarmee foto’s en video’s direct op Drive kunnen worden opgeslagen.
Google biedt momenteel al de mogelijkheid aan om extra opslagruimte te kopen maar het is nog niet als afzonderlijke dienst beschikbaar. De tarieven van deze extra opslagruimte liggen aanmerkelijk lager dan bij Dropbox.
In totaal betaalden consumenten wereldwijd 1,3 miljard dollar aan Groupon om met korting te shoppen bij MKB’ers. Een omzetgroei van bijna tweehonderd procent is hiervan het gevolg.
Groupon in Nederland realiseerde een bruto-omzet van zo’n honderd miljoen euro. Deze honderd miljoen euro is 2,5 procent van de totale handel die het bedrijf wereldwijd genereerde.
De omzet van de zakelijke profielensite LinkedIn is verdubbeld in het vierde kwartaal.
Echter ligt dit niet in de lijn der verwachting voor 2012. De directie van LinkedIn verwacht in het eerste kwartaal bijna geen groei.
In de financiële resultaten die LinkedIn publiceerde, werd vermeld dat de omzet verdubbelde tot 168 miljoen dollar. De nettowinst steeg van 5,3 miljoen naar 6,9 miljoen dollar. In het laatste kwartaal van 2011 steeg het ledenaantal met ruim tien procent tot 150 miljoen.
De grootste inkomstenbron van LinkedIn zijn de bedrijven die betalen voor het plaatsen van vacatures op het netwerk. Andere grote inkomstenbronnen zijn de exploitatie van reclameruimte op de site en de verkoop van abonnementen. Dat zijn abonnementen waarmee bedrijven bijvoorbeeld het recht kopen om contact te leggen met voor hen onbekende mensen.