088 - 120 34 00

Update week 5: Facebook gaat naar de beurs!

Terwijl het kwik vorige week op sommige plaatsen daalde tot -20 graden is er een update van de week gemaakt. Lees hier de update van week 5!

Facebook gaat naar de beurs 

Na lang speculeren gaat Facebook dan eindelijk de beurs op. Via deze weg wil de sociale netwerksite 5 miljard dollar (3,8 miljard euro) ophalen. De totale waarde van Facebook wordt momenteel geschat op 100 miljard dollar, dit is vergelijkbaar met McDonalds. De beursgang van Facebook wordt beschouwd als één van de hoogtepunten op Wall Street dit jaar. Topman Mark Zuckerberg verdiende vorig jaar 500.000 dollar, volgens de papieren zal zijn salaris per 1 januari 2013 worden teruggebracht tot 1 dollar per jaar.  

Nederlandse Twitteraars meest actief

Uit onderzoek uitgevoerd door Semiocast is gebleken dat Nederlanders het meest actief zijn op Twitter. In totaal analyseerde het bureau 383 miljoen Twitteraccounts die vóór 1 januari 2012 zijn aangemaakt. De grafiek laat zien dat 33 procent van de Nederlandse accounts tussen 1 september en 30 november in 2011 een bericht op Twitter plaatste. Het internationale gemiddelde is momenteel 27 procent. Japan bezet de tweede plek met 30 procent en Spanje volgt met 29 procent. 

Snelle groei Google+

De netwerksite Google+ maakt een snelle groei door. Inmiddels beschikt de relatief nieuwe netwerksite over 90 miljoen accounts. Interessanter voor Google+ is dat 60% van de gebruikers zijn accounts dagelijks bezoekt, 80% van de gebruikers doet dit wekelijks. Een verklaring voor de hoge percentages is dat iedereen die Gmail gebruikt automatisch inlogt bij Google+ en kan met één druk op de knop zijn of haar account bekijken. 

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners