088 - 120 34 00

Update week 27: Facebook opent tegenaanval op Google

Afgelopen weekend was er veel aandacht voor de Tour de France en North Sea Jazz. Tijd om de social media en marketing berichten, die je daardoor gemist hebt, maar eens op een rijtje te zetten.

Facebook opent tegenaanval op Google, lanceert videobellen, groepschat
Gebruikers op Facebook kunnen binnenkort met hun vrienden een videogesprek aangaan en binnen de tekstchat meerdere vrienden uitnodigen. Het zijn twee nieuwe functies die het sociale netwerk woensdag (6-juli-11) heeft aangekondigd. Het videobellen gebeurt in samenwerking met Skype. Eerder was het al mogelijk om binnen Skype de Facebook-chat te openen. Binnen de normale chatfunctie op Facebook kan binnenkort ook de videofunctie geopend worden. Voor Skype betekent dit toegang tot de 750 miljoen Facebook-leden.

Google lanceerde deze week nog het eigen sociale netwerk Google+, waarin gebruikers met meerdere vrienden een chatsessie aan kunnen gaan. Facebook lanceert nu naast het videochatten, eenzelfde functie als Google, groepschatten. Vrienden kunnen meerdere vrienden uitnodigen die aan kunnen haken.

Vergelijkingssites verslaan Google Shopping op alle fronten
Eerder schreef Onetomarket al over Google Shopping maar de traditionele vergelijkingssites, zoals Kieskeurig en Vergelijk.nl, verslaan de nieuwe concurrent Google Shopping nog op alle fronten. Uit een onderzoek naar ruim 1.200 online aanbiedingen blijkt dat de informatie op vergelijkingssites betrouwbaarder is en ze lagere prijzen hebben. Kieskeurig en Tweakers komen als winnaars uit het onderzoek. Ze scoren het hoogste percentage bij de goedkoopste aanbiedingen en hebben de meeste prijzen bij een product.

Google+ open voor iedereen
Wachten op een uitnodiging voor Google+ is niet meer nodig nu de inschrijfdrempel is weggenomen. Iedereen kan zich aanmelden voor de dienst die op dit moment het midden houdt tussen Twitter en Facebook. Een kleine twee weken na de lancering van Google+ gaat de exclusiviteit ervan af. Naar verluidt zouden inmiddels een kleine vijf miljoen enthousiastelingen zich voor de dienst hebben aangemeld.

Google+ is een dienst om gedachten, links, foto’s en video’s te delen. De activiteiten ‘delen’ staat voorop, waar bij Facebook de sociale connecties voorop lijken te staan. Google bouwde standaard een proces waarbij gebruikers hun bekenden indelen in groepen als Vrienden, Familie en Collega’s. De ene groep ziet niet van de ander wat gedeeld wordt.

Dit was het voor deze week. Tot de volgende Update!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners