088 - 120 34 00

Update week 25: ‘Microsoft wil Yammer overnemen’

Het Nederlands Elftal ligt eruit maar het EK is nog in volle gang. Was je afgelopen week te druk met het volgen van het EK en heb je daardoor niet alles bij kunnen houden op het gebied van online marketing? Lees dan hier de update van week 25 met nieuws over de aandelen van Microsoft,  gehackte Google-zoekresultaten en Facebook. 

Microsoft wil Yammer overnemen

Geruchten worden steeds sterker over een overname van Yammer door softwaregigant Microsoft. De Amerikaanse krant The Wall Street Journal meldde dit onlangs. Yammer is een sociale netwerksite voor bedrijven.

Het overnamebedrag zou liggen op 1 miljard dollar, ongeveer 790 miljoen euro. Echter is het nog niet duidelijk of de overname ook daadwerkelijk wordt afgerond. Yammer kan worden gezien als een sociaal netwerkbedrijf voor op de werkvloer. Onlangs was het bedrijf nog van plan om naar de beurs te gaan. 

Facebook-aandeel vindt weg omhoog

Het aandeel van Facebook lijkt na de stagnering van vorige week de weg weer omhoog te hebben gevonden. De afgelopen dagen is het aandeel flink in waarde gestegen. Het sociale netwerk begon met een aandeelwaarde van 38 dollar. Het hoogste punt in waarde kwam ruim boven de 40 dollar uit, echter zakte daarna het aandeel tot 25 dollar. Dit dieptepunt werd bereikt op 6 juni.

De dagen daarna bleef het aandeel gelijk in waarde, sinds 13 juni is hier dus verandering in gekomen. Vorige week maandag sloot de koers op 31,41 dollar, dit betekende een stijging van 4,6 procent in één dag.

Een verklaring voor de stijging lijkt de overname door Facebook van Face.com te zijn. Face.com, een bedrijf dat gespecialiseerd is in gezichtsherkenning, is overgenomen door de populaire netwerksite voor een vooralsnog onbekend bedrag. Geruchten gaan in de rondte dat het overnamebedrag tussen de 80 en 100 miljoen dollar zou zijn. Facebook nam eerder de populaire fotoapplicatie Instagram over voor 1 miljard dollar. 

Dagelijks 14 miljoen Google-zoekresultaten gehackt

Een opvallende mededeling van Google, 12 tot 14 miljoen zoekresultaten per dag zouden leiden naar gehackte websites. Google maakte deze cijfers onlangs bekend.

Het bedrijf geeft geen zogenaamde kale zoekresultaten door: Google kijkt zelf of websites veilig zijn, vervolgens laat het een waarschuwing zien als er wordt doorgeklikt naar een website die niet veilig is. Uit de mededeling van Google blijkt dat er dagelijks 14 miljoen zoekresultaten naar gehackte websites leiden. Tevens groeit de lijst gehackte websites dagelijks met 9500 websites per dag.

Nog een opmerkelijke mededeling waren de cijfers over phisingsites. Na een dip in 2011 worden er sinds dit jaar meer dan 300.000 phisingsites per maand ontdekt. De logingegevens worden niet alleen gestolen maar op deze websites wordt ook vaak malware geïnstalleerd. Uit de recent gepubliceerde blogpost kan er meer inzicht worden verkregen in de staat van veiligheid op internet. 

Dit was hem weer voor deze week, tot volgende week! 


Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners