088 - 120 34 00

Update week 24: Social media fans steeds loyaler

Het weekend is weer voorbij dus is het weer tijd voor een Update. Deze week onder andere nieuws over sociale netwerken op je mobiel, loyale fans en een tip voor een handige QR-code.

Twitter een stuk mobieler dan Facebook en LinkedIn
Gebruikers van Twitter zijn mobieler dan de leden van Facebook en LinkedIn. Zo blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Compete. De onderzoekers stelden vast dat 43% van de gebruikers van Twitter op het netwerk actief zijn met een mobiele telefoon, bij Facebook ligt dat percentage op 34% en bij het zakelijke netwerk LinkedIn is het slechts 9%.

Fans steeds loyaler
Uit onderzoek blijkt dat steeds meer fans van merken op Facebook of Twitter aangeven zich meer met het merk verbonden te voelen. Zij zijn tevens loyaler en sneller geneigd om een product van het merk te kopen dan gemiddeld. In 2010 gaf 32% van de Amerikaanse sociale netwerk gebruikers aan trouw te zijn aan een merk waarvan zij fan waren op Facebook. Dit jaar is dat percentage gestegen tot 34%. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 40% van de respondenten die merken volgen op Twitter aangeven loyaler te zijn naar een merk sinds zij het betreffende merk volgen op Twitter. In 2011 is dit aandeel zelfs gestegen naar 46%.

Facebook zegt geen gebruikers te verliezen
Facebook ontkent gebruikers te verliezen, ze zijn “very pleased” met de huidige groei. Uit cijfers van Inside Facebook bleek eerder deze week dat Facebook in mei zo’n 6 miljoen gebruikers in de VS en 100.000 in de UK had verloren. Maar het sociale netwerk, dat normaliter niet reageert op statistieken van derden vraagt zich nu toch af hoe ze aan deze cijfers komen. Andere ‘measurement‘ bedrijven hebben volgens Facebook namelijk een groei gezien in dezelfde periode.

President Obama gaat zelf twitteren
De Amerikaanse president Barack Obama gaat zelf twitteren. Hij is een van de populairste twitteraars ter wereld, maar liet de tweets tot nu toe over aan zijn medewerkers. In de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen belooft hij zelf regelmatig te gaan tweeten.

Obama heeft bijna 9 miljoen volgers (de meeste na zangers Lady Gaga en Justin Bieber). Voorheen waren de boodschappen vooral agendapunten maar daar gaat nu verandering in komen. Je kan de tweets overigens herkennen aan de initialen BO.

QR-codes met herkenbare symbolen
Tot slot nog een tip met betrekking tot QR-codes. QR-codes worden regelmatig gebruikt voor links naar social media. Een gratis online service linqr.to, speelt hierop in. Linqr.to, genereert QR-codes die aangevuld worden met herkenbare grafische elementen en symbolen van verschillende online platformen. Bij het genereren van een link naar bijvoorbeeld een Facebook-profiel, wordt de QR-code voorzien van een ‘f’ tegen een blauwe achtergrondkleur. Hiernaast zie je bijvoorbeeld de QR-code voor de Facebook pagina van Onetomarket.

Je bent weer helemaal up-to-date. Tot de volgende Update!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners