088 - 120 34 00

Update week 24: ‘Microsoft introduceert eigen tablet’

Een extra grote update deze week! In verband met het ontbreken van een update vorige week, voorzien wij jullie nu van een extra grote update van week 24. Deze week nieuws over o.a. Google, de sociale dienst van Apple en de nieuwe tablet van Microsoft. 

Google lanceert Amerikaanse versie van Thuiswinkel.org

Google laat weer eens van zich horen. De zoekmachinegigant lanceert voor de Amerikaanse markt een keurmerk voor webwinkels. Het keurmerk genaamd Trusted Stores Program moet consumenten het vertrouwen geven om een online aankoop te doen.

Het initiatief vanuit Google is vergelijkbaar met het Nederlandse Thuiswinkel.org. Op deze manier biedt Google webwinkels de helpende hand die (hopelijk) hierdoor hogere omzetten zullen draaien. Google zal een uiterst kritische blik werpen op alle aspecten van de webwinkels, zoals ondersteuning en levering. Een webwinkel kan tot vijf sterren krijgen. Het proefprogramma van het Amerikaanse keurmerk is in het najaar van 2011 gestart. Enkele duizenden webwinkels hebben interesse getoond in het initiatief. Google brengt geen kosten in rekening voor deelname. 

Ping verdwijnt uit iTunes

Ping, de sociale dienst van Apple verdwijnt bij de volgende update van iTunes. Onlangs liet Tim Cook al enige ontevredenheid over de dienst doorsluimeren. De Apple-CEO gaf toen aan dat het voortbestaan van Ping onzeker was door de tegenvallende resultaten. ‘’We hebben Ping geprobeerd en ik denk dat de consument heeft aangegeven dat dit niet iets is waar zij hun tijd aan willen besteden.’’ Aldus Tim Cook.

Nu Ping van het toneel zal verdwijnen, betekent dit niet dat  Apple zich minder zal gaan richten op sociale media. Het bedrijf erkent het belang van sociale media en zal zich meer gaan richten op Facebook en Twitter op het gebied van sociale interactie.

Na de introductie van Ping in september 2010 komt er dus een einde aan de sociale dienst. Naast computers en laptops is Ping beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch. 

Samsung werkt aan concurrent Facebook

Samsung zou druk in de weer zijn met het ontwikkelen van een concurrent van Facebook. Volgens niet bevestigde berichten in de Korea Times zou de codenaam Samsung Facebook zijn.

Fabrikant Samsung wil de dienst via clouddiensten integreren in smartphones, Blu-ray spelers, camera’s en televisies. Samsung gebruikt het Family Story-systeem als uitgangspunt. Dit systeem werd eerder op de gadgetbeurs CES in Las Vegas gedemonstreerd en kan worden gebruikt voor het delen van foto’s en andere zaken. Het Family Story-systeem wordt naar alle waarschijnlijkheid begin 2013 gelanceerd, kort daarna zou Samsung het sociale netwerk willen lanceren.  De naam Samsung Facebook wordt dan vervangen door een andere naam.

Skype biedt advertentieruimte aan

Skype gaat nu dan toch advertentieruimte bieden aan adverteerders. Tijdens gesprekken van gebruikers worden deze advertenties weergegeven. Het meest opmerkelijke is dat het bedrijf niet al veel eerder deze beslissing heeft genomen en pas nu advertentieruimte aan gaat bieden.

Skype is en blijft gratis. Gesprekken die gebruikers tot nu toe onderling voerden leverde Skype niets op. Het weergeven van advertenties tijdens gesprekken moet hier verandering inbrengen. De advertenties zullen alleen bij niet-betalende gebruikers worden vertoond. De banner zal geluidloos voorbij komen en heeft dus geen invloed op de belkwaliteit.

Gebruikers die betalen voor de dienst zullen geen advertenties voorbij zien komen. Met een Skype Credit of Skype-abonnement kom je dus geen reclame tegen. Ondanks dat de advertenties niet overdreven storend in beeld zijn tijdens de gesprekken probeert Skype de advertenties goed te praten. Volgens het bedrijf zouden de banners nieuwe gespreksonderwerpen stimuleren. 

Google werkt aan nieuw Youtube-design

De afgelopen dagen is Google bezig geweest met het testen van het nieuwe design van Youtube. Een deel van de Youtube-gebruikers kregen het nieuwe ontwerp voorgeschoteld, dit melden verschillende buitenlandse media. De afbeeldingen laten zien dat Google het design meer simplistisch heeft gemaakt dan het op dit moment is. Tevens is de donkere zijbalk vervangen door een witte variant, ook is de ruimte groter tussen de video’s.

Een andere wijziging is dat het nieuwe design zich nadrukkelijker richt op de kanalen die Youtube aanbiedt. Het bedrijf maakte eind vorig jaar al bekend dat het bijna 100 kanalen met eigen inhoud wil gaan introduceren. Deze komen dus in het nieuwe design nadrukkelijker in beeld.

Google heeft vooralsnog geen uitspraken gedaan over de lanceerdatum van het nieuwe design. De laatste keer dat er een update werd uitgevoerd was in september 2011. 

Microsoft introduceert eigen tablet

Microsoft lanceert volgende week haar eigen tablet. De softwaregigant wil op deze manier beter concurreren met de iPad van Apple. Dit melden verschillende anonieme bronnen bij All Things Digital en The Wrap. Volgende week zou een logisch moment zijn aangezien dan de conferentie Windows Phone Summit gepland staat. Daarnaast heeft Microsoft al laten weten dat het tijdens de persconferentie in Los Angeles een grote aankondiging zal doen.

De tablet zou volledig in eigen beheer ontwikkeld zijn door Microsoft, zowel de hardware als de software. Op dit moment haalt het bedrijf de meeste inkomsten uit software als Windows en Office. Microsoft verkoopt licenties aan partners waaronder HP, Acer en Dell die vervolgens hardware met Windows maken. Met de lancering van de tablet zal Microsoft zich in dat geval gaan begeven op het terrein van haar partners. De gevolgen van deze stap van Microsoft is vooralsnog onduidelijk.

De nieuwe versie van het besturingssysteem, Windows 8, wordt in de herfst van 2012 verwacht. Windows 8 zal ook geschikt zijn voor apparaten met ARM-processors. Deze chips worden voornamelijk gebruikt in mobiele apparaten, zoals tablets. Verder is het design van Windows gewijzigd en zal dit beter werken in combinatie met touchscreens. 

Dit was hem weer voor deze week, tot volgende week! 

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners