088 - 120 34 00

Update week 22: OranjeTrends – Weet wat er speelt!

We staan aan de vooravond van het EK. De Nederlandse hoop is gevestigd op ‘onze jongens’ tijdens de aankomende weken. Betaalt spits Robin van Persie het vertrouwen terug dat bondscoach Bert van Marwijk in hem heeft gesteld. Weet Wesley Sneijder zich wederom te ontpoppen als één van de meest gevreesde middenvelders van het toernooi en kan Arjen Robben afrekenen met het trauma van de WK-finale in 2010? Vragen waar we de komende weken antwoorden op gaan krijgen. Net als tijdens het WK in 2010 zal OranjeTrends nu ook een rol gaan spelen. Dit initiatief vanuit Onetomarket biedt door middel van grafieken inzicht in het verloop van de wedstrijd. Van de afgelopen vier oefenwedstrijden staan de wedstrijdverslagen inclusief hoogtepunten al online. Om je alvast in de stemming te brengen hebben we de vijf meest besproken spelers op Twitter voor je op een rijtje gezet.

 1. Dirk Kuyt

  Met ruim 300.000 tweets sinds 20 mei is Dirk Kuyt de absolute winnaar. Gistermiddag kwamen de eerste geruchten op betreffende een transfer van de Oranjespeler naar de Turkse topclub Fenerbahce. Enkele uren later werd de transfer via de officiële kanalen, waaronder Dirk Kuyt zelf, bevestigd. De aanvaller van Oranje tekent een 3-jarig contract bij de club uit Istanbul.  De piek werd ingezet om 13.00 uur gistermiddag en was op zijn hoogtepunt rond 15.00 uur waar de lijn een piek beleefde van meer dan 80.000 tweets. Waar de tweets aanvankelijk niet boven de 2000 tweets uitkwamen is de buitenspeler/spits uitgegroeid tot de meest besproken speler op Twitter.

 2. Robin van Persie

  Dé speler die voor de doelpunten moet gaan zorgen op het EK deze maand is in ieder geval op Twitter een constante factor. Sinds 20 mei is de speler van Arsenal niet onder de 5000 tweets uitgekomen. Zijn grootste piek beleefde van Persie tijdens de laatste oefenwedstrijd tegen Noord Ierland afgelopen weekend. Deze piek kwam uit op 45.000 tweets. De twee goals die de Oranjespits scoorde hebben hier voor gezorgd. Robin van Persie was enige tijd de meest besproken speler op Twitter, inmiddels is hij van de troon verstoten door Dirk Kuyt.

 3. Arjen Robben

  De sterspeler van Bayern München en het Nederlands Elftal is veelbesproken op Twitter. Aangezien de meeting loopt vanaf 20 mei, zijn ook de aantallen meegenomen die voortvloeiden uit zijn deelname aan de
  CL-finale tegen Chelsea. Robben was hierin uiterst bepalend door een strafschop te missen. Hierdoor begon Robben de meting met iets minder dan 35.000 tweets. Enkele dagen na de verloren finale moest Robben wederom aantreden, nu mét Oranje tegen ‘zijn’ club Bayern München in de thuishaven van de Duitsers. De fans hadden de gemiste penalty van Robben nog niet vergeven en maakte dit kenbaar door de sterspeler op een striemend fluitconcert te trakteren. Dit was de oorzaak voor zijn grootste piek, waarmee hij 40.000 tweets bereikte. Dat de storm rondom Robben is gaan liggen ook te merken op Twitter, Robben bezet momenteel de derde plek om de meest besproken speler.

   

 4. Wesley Sneijder

  De speler die Oranje tijdens het vorige grote toernooi naar de finale leidde is een populair onderwerp op Twitter. Met iets meer dan 100.000 tweets bezet de spelverdeler van Oranje en Internazionale de vierde plek. Tijdens de afgelopen oefeninterland beleefde Sneijder met ongeveer 4.000 tweets zijn hoogtepunt. Sneijder promoveerde een vrije trap tot een doelpunt en zorgde voor de 2-0. Tijdens de vorige editie van OranjeTrends (WK2010) was Wesley Sneijder één van de meest besproken spelers van het toernooi. Zijn vele doelpunten, waardoor Sneijder topscorer werd van het Nederlands Elftal droegen hier vanzelfsprekend aan bij. Laten we hopen dat Sneijder dit jaar weer op die manier hoog in het klassement eindigt!

 5. Klaas-Jan Huntelaar

  De afgelopen dagen was Huntelaar onderdeel van de nationale discussie omtrent de spitspositie tijdenshet EK. Wie moest nou de voorkeur krijgen? De topscorer en de tot beste speler van de Premier League verkozen Robinvan Persie of toch de topscorer van die andere topcompetitie (de Bundesliga) Klaas-Jan Huntelaar? Bondscoach Bert van Marwijk was zichtbaar geïrriteerd door de hetze rondom beide spitsen en vroeg of er al ‘kamervragen’ gesteld waren. Uiteindelijk is de keuze van de bondscoach op van Persie gevallen. De grootste piek werd dit weekend, tijdens de wedstrijd tegen Noord-Ierland, bereikt. De piek kwam uit op 16.000 tweets.

   

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

  onze partners