088 - 120 34 00

Update week 21: Google Wallet

#barman was afgelopen weekend in veel huiskamers en cafés een onderwerp waar niet onderuit te komen was. Een enerverende wedstrijd waarin Van de Sar afzwaaide en Barça de cup met de grote oren pakte. Maar het weekend waarin dit alles gebeurde is voorbij. Tijd dus voor de Update!

Je telefoon als portemonnee
Iedere mobiele telefoon is uniek herkenbaar door zijn unieke SIM-nummer. Een telefoon ontvangt niet alleen signalen maar zendt deze ook zelf uit. Dat signaal is uniek en identificeert de drager van de telefoon die ook uniek is. Google gaat hierop inspelen met Google Wallet.

Google Wallet speelt in op de behoefte om winkelen voor zowel bedrijven als consumenten te verbeteren. Het is gericht op het vereenvoudigen van betalingen maar ook op het sparen voor producten. Dit geeft handelaren de mogelijkheid coupons en loyaltyprogramma’s aan te bieden.

Instagram over de 4,25 miljoen gebruikers
Instagram, de foto sharing app voor de iPhone bestaat pas 7 maanden en is afgelopen week al de grens van 4,25 miljoen gebruikers gepasseerd. Een nieuwe versie van de appshows the love”, onder andere door het toevoegen van een interactief reactie systeem, aan de snel groeiende gebruikers groep.

LinkedIn goes China
In 2010 was LinkedIn voor het eerst winstgevend, in maart van dit jaar werd de grens van 100 miljoen gebruikers bereikt en hoe de beursgang vorige week verliep is bekend. Nu gaat LinkedIn de mogelijkheden in China onderzoeken om te kunnen gaan profiteren van de enorme groep gebruikers die daar nog niet bereikt wordt. LinkedIn heeft momenteel een kleine aanwezigheid in het land en is een van de weinige sociale netwerken van buiten China die nog volledige toegang heeft tot de Chinese internet gebruiker, Twitter en Facebook worden namelijk geblokkeerd.

Hi het grootste Nederlandse merk op Facebook
KPN-merk Hi is het grootste Nederlandse merk op Facebook nadat het Pathé deze week passeerde. Door een actieve Facebook-strategie zag Hi het aantal fans van zijn merkenpagina op de profielensite afgelopen maand met een kleine 400 procent stijgen tot 52.000. Pathé voerde in het verleden een actiever beleid, waardoor het tot gisteren nummer één was, maar schakelde een tandje terug. Daardoor bedroeg de groei afgelopen maand ‘maar’ 6 procent tot iets meer dan 51.000 digitale vrienden.

Dat was het weer voor deze week. Tot de volgende Update!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners