088 - 120 34 00

Update week 19: Google Chromebook

Een ontknoping die zijn weerga niet kende. Ajax en Twente vochten gisteren een voetbalgevecht uit waarbij de Amsterdammers als winnaar uit de bus kwamen. Het weekend is weer afgelopen dus tijd voor een Update!

Google Chromebook vanaf juni te koop in Nederland
Google Chromebook is een laptop, volledig gebaseerd op cloudcomputing, welke draait op Google’s eigen Chrome OS. De eerste Chromebooks die op de markt zullen komen zijn van Samsung en Acer. Volgens Google zijn deze cloudbased computers niet vergelijkbaar met “gewone” laptops en hoef je niet minuten te wachten voordat deze opstart, ongetwijfeld als vinger bedoeld naar Windows.  Door automatische updates van je Chromebook zou je computer zelfs steeds sneller worden.

24% gebruikt social media bij zoektocht naar werk
Bijna een kwart van de bevolking gebruikt social media sites als Facebook en Twitter bij het zoeken naar een baan. Het onderzoek toont eveneens aan dat slechts 1% van alle respondenten een baan heeft binnen gehaald via een sociaal netwerk, en dat terwijl toch 24% deze sites gebruikt in hun zoektocht naar werk.

Nieuw: Foto ‘tagging’ voor ‘pages’ op Facebook
Tot voor kort was het alleen mogelijk om personen te taggen, maar nu kun je dus ook bedrijven, merken en bekendheden taggen. Dit is een welkome toevoeging voor marketing- en communicatiemensen, omdat hiermee de verbondenheid van consumenten met een merk weer een nieuwe dimensie krijgt.
Voorlopig kunnen alleen Pages binnen de categorie Brands&Products of People getagd worden in foto’s. Facebook geeft aan dat ze dit in de loop van de tijd zullen uitbreiden.

Dertig procent omzetgroei mobiel internet in Nederland
De mobiele telecomaanbieders in Nederland zagen de omzet uit mobiel dataverkeer in 2010 met dertig procent groeien. Het ziet ernaar uit dat ze nog voor de komende zomer meer omzet met internet realiseren dan met sms. Bedrijven als KPN, T-Mobile en Vodafone zien hun gezamenlijke omzet met spraak- en sms-diensten over de jaren heen stabiliseren. Het enige segment waar duidelijk groei te bespeuren is, is de handel in mobiel internet.

Dat was het weer voor deze week. Tot de volgende Update!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners