088 - 120 34 00

Update week 15: Vacatures via Social Media

Er heeft weer genoeg plaatsgevonden op het gebied van Social Media en Marketing. Tijd om alles nog eens rustig door te nemen. 

Google Video stopt
Google heeft besloten om haar videodienst Google Video definitief op te doeken. De dienst blijkt niet lucratief genoeg en kan niet op tegen Youtube en Vimeo. Ze hebben aangegeven dat overgebleven video’s tot en met 13 mei te downloaden zijn. Dit bleek allemaal uit een e-mail die afgelopen vrijdag verzonden werd aan gebruikers van de videodienst. Hierin werd uitgelegd dat gebruikers vanaf 29 april geen gebruik meer kunnen maken van de dienst. Google wil nu dat de gebruikers van de videodienst hun video’s verplaatsen naar YouTube.

Bijna kwart werkzoekenden gebruikt sociale media
Maar liefst 22 procent van de werknemers gebruikt alleen sociale media om naar vacatures te zoeken. Bij laagopgeleiden is dit percentage nog hoger, namelijk 31 procent. Naast het zoeken naar een baan, wordt sociale media ook vaker gebruikt om informatie te zoeken over een toekomstige werkgever. Ter voorbereiding op een sollicitatie zegt 40 procent informatie over het bedrijf op Twitter te zoeken. Slechts 37 procent van de werkgevers heeft spelregels opgesteld over wat werknemers op sociale media mogen vertellen.

Consument winkelt online niet anders dan offline
De Nederlandse consument vertoont online geen ander winkelgedrag dan offline. De kwaliteit, betrouwbaarheid en het assortiment van de winkel bepalen waar iemand gaat winkelen. Daarbij maakt het niet uit of iemand vaak of bijna nooit online aankopen doet. Vooral de bekendheid van de online winkel speelt een belangrijke rol. Meer dan de helft van de online shoppers geeft de voorkeur aan bekende merken en 40 procent koopt liever niet in onbekende winkels. Het idee dat consumenten met name online shoppen vanwege de lage prijs of het gemak is dan ook achterhaald.

Vraag hier je whitepaper van het onderzoek aan.

Tjebber: De kortingssite voor bedrijven
Tjebber is een zakelijke kortingssite, gebaseerd op de principes van groupbuying. Dagelijks bieden verschillende bedrijven via Tjebber producten en diensten aan. Tjebber is een kortingssite, maar in tegenstelling tot kortingssites als Groupon en GroupDeal, die de consument als doelgroep hebben, richt Tjebber zich volledig op de zakelijke markt.

Op Tjebber verschijnt dagelijks een nieuwe deal. Een deal staat maximaal vijf werkdagen online. Geïnteresseerden die zich voor de nieuwsbrief aanmelden, ontvangen de deal per email. Op Tjebber wordt een tegoedbon aangeschaft die inwisselbaar is voor het product of de dienst die wordt afgenomen. Net als bij Groupon en GroupDeal werkt het koopprincipe op basis van groupbuying. De deal gaat door als het minimaal aantal afnemers is bereikt.

Tot zover de update van week 15. Tot volgende week!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners