088 - 120 34 00

Update week 15: ‘Sony lanceert Sony Music Unlimited’

De apotheose van de vaderlandse voetbalcompetitie is in volle gang. Heb je daardoor niet al het nieuws bij kunnen houden? Wij houden je op de hoogte door middel van de update van week 15! Deze week nieuws over  de nieuwe muziekdienst van Sony, het nieuwe uiterlijk van Google Plus en de Play Button van Spotify.  

Sony lanceert Sony Music Unlimited

Spotify krijgt concurrentie in de vorm van Sony Music Unlimited. Deze nieuwe muziek streamingdienst van Sony is vanaf heden in Nederland en België beschikbaar. De dienst is al sinds 2010 actief in andere landen. Tegen een maandelijkse betaling hebben gebruikers altijd toegang tot een grote muziekcollectie. In totaal is de dienst nu actief in 16 landen met dit aantal laat het Spotify achter zich dat momenteel actief is in 13 landen. De muziekcollectie is gelijkwaardig, deze wordt geschat op zo’n 15 miljoen nummers.

Mensen die in het bezit zijn van een Sony Playstation Network-account kunnen hun account, na betaling, direct gebruiken voor Sony Music Unlimited. Verder is de dienst ook te gebruiken op elke pc, Android en Sony’s Bravia hdtv’s, blu-ray spelers, Sony audionetwerksystemen, PS Vita, PSP en Sony Walkman. De verwachting is dat de muziekdienst op korte termijn ook te gebruiken op de iPhone.

De maandelijkse betaling die er tegenover staat bedraagt momenteel €9,99, gebruikers kunnen dan gebruik maken van het premium account waarmee ze volledige toegang tot de dienst hebben. Het is mogelijk om op nummer te zoeken en je verkrijgt toegang tot verschillende muziekkanalen. Een andere mogelijkheid is de offline modus via Android en de Walkman om toch naar muziek te luisteren ondanks het ontbreken van een internetverbinding. Voor iets minder geld, €3,99 per maand, kan de gebruiker gebruik maken van de muziekdienst als reclamevrije radiozender. Het is dan niet mogelijk om te zoeken op een bepaald nummer. Met dit abonnement is het wel mogelijk om muziek toe te voegen aan de cloud via de pc om deze vervolgens af te spelen op compatible apparaten. 

Nieuwe interface voor Google Plus

Google Plus maakte onlangs bekend dat het haar interface gaat veranderen. De steeds groter wordende profielensite vond dat het navigeren op de website onoverzichtelijk werd. Daarom heeft Google haar netwerksite aangepast.

In de nieuwe versie staat de navigatiebalk aan de linkerkant van het scherm. Ook wordt de functie ‘Hangouts’ nadrukkelijker weergegeven. Door de groei van het aantal leden van Google Plus  groeit ook het informatieaanbod voor de gebruikers. Google kreeg als feedback dat het informatieaanbod als ‘te veel’ werd ervaren. Als reactie hierop heeft Google de discussies inclusief beoordelingen meer samengevoegd. Verder staan de chatcontacten duidelijker weergegeven aan de rechterkant.  

Nog steeds is het aantal gebruikers dat Google Plus exact heeft onduidelijk. Google houdt zelf een aantal van 170 miljoen gebruikers aan, terwijl dit vorige week nog 100 miljoen bedroeg. Het verschil wordt veroorzaakt door de interpretatie van een Google Plus gebruiker. Bij een liberale telling worden ook gebruikers meegerekend die via YouTube of Search in contact komen met de netwerksite.  

Spotify introduceert Play button

Afgelopen week lanceerde Spotify de Play Button. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om elke track, album of afspeellijst per direct op je website, gratis en legaal af te spelen. De nieuwe functie maakt het voor de gebruiker makkelijk om muziek te delen op zijn website. “Vandaag geven we elke blogger en webeditor de mogelijkheid om het internet te laden met muziek. Het toevoegen van een persoonlijke soundtrack aan je website of blog is nog nooit zo eenvoudig geweest. Je kan je lezers toegang geven tot elke track, album of afspeellijst van jouw keuze en ze vasthouden op je site. De Spotify Play Button maakt dit gratis mogelijk, maar zorgt er wel voor dat artiesten betaald krijgen bij elke afspeelbeurt van hun track.” aldus Gustav Söderström, CPO bij Spotify.

Om de Play Button op je website te krijgen dien je de URL van het nummer te kopiëren, vervolgens ga je naar de Spotify developer website voor de embed link. Deze plaats je op je website en de Play Button is geïnstalleerd! 

Dit was hem weer voor deze week, tot volgende week! 

 

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners