088 - 120 34 00

Update week 14: ‘Facebook koopt Instagram’

In verband met het Paasweekend plaatsen we de update één dag later. De update van week 14 gaat over Livingsocial, de ontwikkelingen bij Yahoo en de eerste grote overname van Facebook. Lees en houd jezelf up-to-date! 

LivingSocial.nl wordt Gosharethis.nl 

Het Amerikaanse LivingSocial maakt een doorstart onder de nieuwe naam Gosharethis.nl. Volgende week donderdag wordt het nieuwe platform gelanceerd.  Enkel de naam van het bedrijf verandert, de werknemers van Gosharethis zijn allen afkomstig van LivingSocial. Gosharethis zal zich vooral richten op lokale marketing voor de Randstad. Naast de lokale marketing zijn er wekelijks landelijke promoties op de website te zien.

Dat er nu alsnog een doorstart kan worden gemaakt is opmerkelijk. In februari werd nog gemeld dat de koopjessite niet meer actief zou zijn op de Nederlandse markt. Een logisch gevolg van de terugtrekking was dat de 39 werknemers van het bedrijf hun baan verloren. Commercieel manager Ties Roodhart gaf in een persbericht aan dat de stopzetting van de Nederlandse activiteiten door LivingSocial kwam als een behoorlijke verrassing. Volgens Roodhart maakte LivingSocial op dat moment juist een stevige groei door.

In totaal neemt Gosharethis tien werknemers van LivingSocial over. Roodhart gelooft dat de overname het serviceniveau richting de ondernemer zal verhogen. Veel ondernemers die een actie doen via soortgelijke sites horen na de betreffende actie niks meer van deze sites. Roodhart wil dit anders aanpakken door het dienstenpakket uit te breiden met duidelijke rapportages over het succes van de campagne. Na het inzetten van een promotie krijgen ondernemers niet alleen inzicht in de extra behaalde omzet maar ook ontvangen zij informatie over de mate van spreiding via social media en klanttevredenheid. Gosharethis is vooralsnog van plan om enkel actief te blijven in de Randstad. ‘’Ik sluit niet uit dat we ooit weer naar andere steden gaan kijken, maar we hebben geleerd dat je het niet redt door in een stad twee accountmanagers neer te zetten’’ aldus Roodhart. Volgende week gaat de marketingcampagne van start.

Yahoo schrapt 2.000 banen

Dat Yahoo het momenteel moeilijk heeft, wordt nog maar eens duidelijk. Yahoo maakte in een officieel bericht bekend dat het 2.000 banen zal schrappen. Het internetbedrijf wil op deze manier kleiner en winstgevender worden zodat het zich sneller aan de marktomstandigheden kan aanpassen.  

Met de bekendmaking bevestigde Yahoo de getallen die al enkele dagen circuleerden. De schatting is dat Yahoo met de ontslagen zo’n 375 miljoen dollar zal uitsparen. Wat de toekomstige strategie zal zijn is vooralsnog onbekend. Yahoo geeft aan dat het met 700 miljoen gebruikers en duizenden adverteerders nog steeds over een solide fundament beschikt. Op 17 april wordt er meer bekend gemaakt  over de toekomst tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers.

De verwachting is wel dat het niet bij de 2.000 ontslagen blijft. Momenteel heeft Yahoo 14.000 werknemers. 

Facebook koopt Instagram

Gisteren maakte Mark Zuckerberg, eigenaar van Facebook, de overname van foto-edit-tool Instagram bekend. De twaalf werknemers van Instagram zullen het team van Facebook gaan versterken. Zuckerberg gaf aan dat de overname een belangrijke mijlpaal voor Facebook is aangezien het de eerste overname van een product is met zoveel gebruikers. Een belangrijke reden voor de overname is de ‘photo sharing experience’ die Instagram biedt.  Facebook nam Instagram over voor 1 miljard dollar in een combinatie van cash en aandelen.

CEO van Instagram, Kevin Systrom gaf nadrukkelijk aan in een blog dat Instagram niet zal verdwijnen. ‘’We zullen samenwerken met Facebook om Instagram door te ontwikkelen. Er blijven nieuwe features bijkomen om een nog betere mobiele foto ervaring te bieden.’’ aldus, Kevin Systrom. 

Dit was de update van week 14, tot volgende week! 

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners