088 - 120 34 00

Update week 14: Facebook in China?

Een zonovergoten weekend is achter de rug. Heb je nieuws gemist omdat je buiten aan het genieten was? Dan lees je hier een update van de belangrijkste gebeurtenissen.

Google komt met checkin deals voor Latitude
Google lanceert speciale checkin aanbiedingen voor gebruikers van Latitude. Google Latitude is de location based app van Google waarmee gebruikers, net als bij Foursquare, hun locaties kunnen delen. Ze geven gebruikers nu dus de mogelijkheid om kortingen te unlocken bij een aantal partners.

In Latitude werk je met een ‘status’ systeem, wat eigenlijk inhoud dat je een bepaalde status krijgt naarmate het aantal keer dat je bent ingecheckt op een locatie. Bepaalde kortingen kunnen dus alleen verkregen worden op het moment dat je een VIP of Guru status hebt.

Gezichten in Street View Zwitserland moeten onherkenbaar
Google moet in Zwitserland gezichten in Street View niet alleen vervagen maar ook echt onherkenbaar gaan maken. Dat is Google door een Zwitserse rechtbank opgelegd. Google zal verder de lokale bevolking een week van te voren moeten waarschuwen als de camera wagens of de Google Street View Trike in de buurt komt.

Google Street View en privacy is al vanaf het begin een stevige discussie, dat kwam mede door opvallende dingen die gefotografeerd werden. Eerder al moest Google ook in Duitsland alle gezichten vervagen.

Hyves introduceert fanpagina’s
Vanaf vandaag is het mogelijk om op Hyves een speciale fanpagina aan te maken, om ook zo in contact te komen met fans. Deze officiële plek binnen het netwerk speelt in op de behoefte van marketeers om structureel sociaal te zijn. Hyves helpt marketeers op weg met advies en een model over 24/7 aanwezigheid.

De beste startups van Nederland
Afgelopen week werd de uitslag bekend gemaakt van de Dutch Startup Awards, een verkiezing die werd georganiseerd door The Next Web. Er werden ruim 8000 stemmen uitgebracht in zes categorieën. En dit waren de winnaars:

  • Startup van het jaar: 22tracks
  • Beste web applicatie: WeTransfer
  • Beste app: 22tracks
  • Beste nieuwkomer: Whoopaa
  • Grootste belofte: Film it Yourself
  • Best (co)-founder: Mathys van Abbe, Mobypicture.com

‘Facebook wil Chinese markt op’
Facebook zou gesprekken hebben gevoerd met potentiële partners om voet aan de grond te krijgen in China. Voet op Chinese bodem zou Facebook toegang bieden tot meer dan 457 miljoen internetgebruikers. Facebook reageert in een e-mail dat het de mogelijkheid onderzoekt en dat het bezig is meer te leren over China. Het land blokkeert games- en pornowebsites en sites die kritisch zijn over de regering, waaronder Facebook, Twitter, Google en YouTube.

Je bent weer up-to-date. Tot volgende week!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners