088 - 120 34 00

Update week 13: Legendarische mijlpaal YouTube

Na alle commotie rondom Johan Cruijff en de zonnebrand die ineens weer tevoorschijn moest komen is het tijd om rustig de update van week 13 door te nemen.

Google lanceert de +1 (plus one) button
Google komt met een +1 button. Met deze button kun je je vrienden informeren over sites die jij wilt aanbevelen rechtstreeks vanuit de zoekresultaten. In de toekomst zal deze functie ook vanaf je website kunnen worden toegepast.

Vanaf 31 maart kon een klein percentage van de gebruikers in de VS via Google.com de +1 button voor het eerst naast de zoekresultaten zien als ze waren ingelogd. De komende tijd zal Google ook andere talen gaan ondersteunen. Ook Onetomarket heeft hier een blog over geschreven.

Google vs. privacy
Nog meer Google nieuws. Google werkt namelijk aan een mobiele applicatie waarbij gebruikers door een foto te maken van iemand anders, persoonlijke informatie krijgen van de gefotografeerde. Google heeft volgens eigen zeggen nog niet de juiste privacystandaarden om deze app te kunnen lanceren.
Google zegt de techniek wel klaar te hebben. Implementatie wordt echter uitgesteld omdat het bedrijf niet zeker weet hoe privacywaakhonden hier tegenover zullen staan.

50% van de Amerikanen raadpleegt gsm tijdens het winkelen
Deze conclusie kwam uit een onderzoek onder 1.800 Amerikaanse mobiele gebruikers. De helft van de consumenten gebruikt hun mobiele telefoon, om meer informatie op te zoeken en antwoord te krijgen op lastige beslissingen tijdens het winkelen.  Een ongekend hoog aantal consumenten raadpleegt dus hun mobiele telefoon. Maar wat nog interessanter is, is dat het niet allemaal smartphones zijn. In Amerika is de penetratiegraad van smartphones nog geen 50%, wat betekent dat sommige dus ook nog hun ‘oude’ telefoon gebruiken tijdens het winkelen.

Legendarische grens van 500.000.000 views op YouTube bereikt
We kunnen er niet meer onderuit, het is een mijlpaal. 500.000.000 views op YouTube voor Justin Bieber. Geen enkele video is vaker bekeken. En dat na te gaan dat dit niet eens de grootste hit voor Bieber is. Het aantal likes is ook niet verkeerd: 591.697 maar de 1.191.220 dislikes zijn misschien wel net zo veelzeggend.

Je bent weer up-to-date. Tot volgende week!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners