088 - 120 34 00

Update week 12: Google, wereldrecords, Lady Gaga en meer

Het weekend is weer voorbij. Tijd om de gebeurtenissen op een rijtje te zetten zodat je weer helemaal op de hoogte bent!

Google lanceert driemaandelijks digitaal tijdschrift
Google start met een digitaal tijdschrift dat de titel Think Quarterly meekrijgt. Think Quarterly wordt een driemaandelijkse uitgave die de grootste zakelijke denkers bij elkaar brengt en de situaties in de zakenwereld wil bespreken. Aan de eerste versie werkten journalisten van de Financial Times en The Guardian mee. Hier kan je het eerste exemplaar lezen.

Wereldwijd 100 miljoen leden voor LinkedIn
LinkedIn heeft vandaag een belangrijke mijlpaal bereikt: wereldwijd zijn 100 miljoen mensen lid van ’s werelds grootste professionele netwerk. Dit betekent een vaste groei van ongeveer één miljoen nieuwe LinkedIn-leden per week en een groei van meer dan één nieuw lid per seconde. In Europa had LinkedIn in december 2010 al 20 miljoen gebruikers.

Lady Gaga heeft nu meer dan negen miljoen volgers
Lady Gaga is de eerste tweep met meer dan negen miljoen volgers op Twitter. Daarmee verstevigt de popzangeres haar positie van populairste persoon op Twitter.

Lady Gaga streefde in augustus vorig jaar collega Britney Spears al voorbij als populairste tweep. Spears staat inmiddels derde met meer dan 7,2 miljoen volgers, positie twee is voor Justin Bieber (8,3 miljoen volgers).

Mediagebruik bij peuters en kleuters in Nederland
Deze week werden de resultaten van het eerste kwalitatief onderzoek in Nederland naar het mediagebruik van peuters en kleuters onder de naam App Noot Muis bekend gemaakt door Stichting Mijn Kind Online.

De belangrijkste conclusies op basis van dit onderzoek zijn:

  • Nederlandse kinderen maken steeds jonger gebruik van internet.
  • Negentig procent van de ouders laat kinderen met digitale media spelen.
  • Vijf procent van de kinderen was nog geen jaar oud toen ze online gingen.
  • Touchscreens zijn in trek bij kinderen.
  • Digitale media worden soms als zoethoudertje ingezet.
  • Een bewuste mediaopvoeding en begeleiding is zeker gewenst.
  • Laat ze genieten met mate.

Wereldrecord retweeten is vanmorgen van start gegaan
Twitteraars over de hele wereld worden uitgenodigd om mee te doen aan een wereldrecordpoging.
Het meest getweete bericht in 2010 was ongeveer 40.000 keer doorgestuurd. Dit betekent dat wanneer al de volgers van Oddstream het bericht doorsturen en die volgers ook dit aantal reeds overtroffen wordt.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners