088 - 120 34 00

Update week 11: Nieuws over Mashable, Google Flight Search en Facebook

Met temperaturen vorige week van lokaal 18 graden kan er geconcludeerd worden dat de lente in aantocht is. Tussen het mooie weer door hebben we een paar nieuwsberichten over Mashable, Google en Facebook belicht voor je. Lees hier de update van week 11!

CNN neemt Mashable over?

Een opmerkelijk gerucht ging vorige week in de rondte. Namelijk dat televisienetwerk CNN op het punt staat om techblog Mashable over te nemen voor 200 miljoen dollar.

Mashable begon in 2005 en is inmiddels uitgegroeid tot  één van de s’ werelds grootste techblogs van dit moment. De website claimt een aantal unieke bezoekers van 20 miljoen per maand te hebben. Maandelijks zou de techblog ongeveer 50 miljoen pageviews halen. Momenteel werkt Mashable al samen met CNN en levert het nieuws aan de nieuwszender.

CNN en Mashable hebben vooralsnog niet gereageerd op het gerucht. 

Google Flight Search naar Nederland
Onderhand is een wijziging in het dienstenmodel van Google geen écht nieuws meer, maar dit nieuwtje wilden we je niet onthouden. Nederlandse ticketsites als Cheaptickets.nl en Vliegtarieven.nl moeten op hun hoede zijn aangezien het bereik van Google Flight Search naar Nederland sinds gisteren een feit is. Gunstig voor de  Nederlandse ticketsites is dat de dienst vooralsnog alleen door Amerikanen te gebruiken is. 

Oorspronkelijk konden er alleen binnenlandse vluchten in Amerika worden geboekt via Google Flight Search. Nu kunnen Amerikanen ook zoeken en boeken in het buitenland. Voor Nederlandse reizigers is de dienst nog niet te gebruiken. Met de dienst kan alleen geboekt worden vanuit Amerika naar de rest van de wereld. Omgekeerd is dit nog niet het geval. Wanneer hier verandering in gaat komen is nog niet bekend.

Op Google Flight Search kunnen tickets vergeleken worden. Belangrijk om te melden is dan ook dat het hier niet gaat om een boekingssite maar een vergelijkingssite. Google Flight Search is actief in de V.S. sinds september 2011, deze kwam voort uit de overname van het bedrijf ITA Software door Google. Met de overname had Google de beschikking over wereldwijde vluchtinformatie aan onder meer reis- en ticketsites. De overname was destijds dubieus doordat werd gevreesd dat de macht van Google te groot zou worden op de reismarkt. Onder verschillende beperkende voorwaarden kreeg de dienst in april 2011 dan toch groen licht. 

Nieuwe Facebook timeline voor bedrijven een succes
Ondanks dat nog niet alle bedrijven op Facebook de nieuwe timeline in gebruik hebben, kan al wel geconcludeerd worden dat de lancering van de timeline geslaagd is. In totaal zijn 8 miljoen merken overgestapt op de nieuwe timeline sinds dat deze werd geïntroduceerd in New York eind vorige maand.

Met de lancering wil Facebook meer inkomsten  genereren om zich zo voor te bereiden op de beursgang. Naast de nieuwe timeline heeft Facebook ook meer advertentiemogelijkheden voor merken geïntroduceerd. De uitdaging die nu bij Facebook ligt is het overtuigen van bedrijven om hier geld in te steken in plaats van het te enkel en alleen te gebruiken als een gratis promotiemiddel. 

 Dit was hem weer voor deze week, tot volgende week! 

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners