088 - 120 34 00

Update week 11: Facebook Places in Nederland

Druk weekend achter de rug? Neem 5 minuten de tijd om je rust te pakken! Dit keer in de vorm van een update op het gebied van Social media.

Twitter is 5 jaar geworden
Twitter had 3 jaar, 2 maanden en 1 dag nodig om de grens van 1 miljard Tweets te doorbreken. Een jaar geleden verzonden mensen 50 miljoen berichtjes per dag, vandaag is dat aantal gestegen naar 140 miljoen en Twitter groeit nog steeds want op 11 maart j.l. stond de teller al weer op 177 miljoen Tweets.

Op 25 juni 2009 werden er 456 Tweets per seconde verstuurt bij het bekend worden van het overlijden van Michael Jackson. Het all-time record werd 4 seconden na middernacht behaald tijdens de jaarwisseling in Japan. Op 12 maart werden 572.000 nieuwe accounts aangemaakt. Terwijl het maandgemiddelde 460.000 accounts per dag is.

Facebook Places nu ook in Nederland
Sinds afgelopen week verschijnen er in ons land ‘check-ins’ met Places. De Location Based Service (LBS) van Facebook zat al langere tijd verwerkt in de iPhone-applicatie. Er gebeurde echter helemaal niets wanneer je naar dit gedeelte van de app ging. Dat is nu anders. Minpunt op dit moment is dat nog lang niet alle locaties in Nederland gedekt zijn.

Places biedt niet iets dat onderscheidend is ten opzichte van de andere LBS-diensten. Aan je vrienden kun je laten zien waar je bent, je kunt bekijken waar je vrienden zijn en hier eventueel mee afspreken en je kunt zoeken naar aanbiedingen in de buurt.

Consument kan festivalkaartjes kopen op Facebook
Dankzij een speciale kassa-applicatie voor evenementen kan de consument op Facebook zijn kaartjes voor festivals en muziekconcerten met één druk op de knop aanschaffen. Vrienden worden vervolgens met een volgende klik op de hoogte gebracht, waarna ook zij op het sociale netwerk een kaartje kunnen bemachtigen.

Facebook reacties op de aardbeving en tsunami in Japan
Er werd veel op de ramp gereageerd via Twitter, anderen maakten gebruik via Facebook. Het sociale netwerk heeft 4.500.000 status updates geteld van de 3,8 miljoen gebruikers die op 11 maart “Japan”, “aardbeving” of “tsunami” intypte. De geanimeerde afbeelding laat de status-updates bij 10 verschillende punten in de tijd zien. Klik hier voor de afbeelding.

Je bent weer up-to-date. Tot volgende week!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners