088 - 120 34 00

Update oktober: Het aantal Facebook likes per dag

Het is weer de eerste maandag van de maand. Tijd voor een overzicht met ontwikkelingen van de afgelopen maand.

Samenwerking KPN en Spotify      
KPN en Spotify zijn een exclusieve samenwerking aangegaan in Nederland. Bestaande en nieuwe klanten van KPN met een alles-in-een pakket Extra of Premium/Zilver of Goud krijgen sinds 24 oktober een Spotify Premium abonnement bij hun pakket. 
KPN heeft voor Spotify gekozen omdat klanten aangeven muziek erg belangrijk te vinden; “KPN-klanten gebruiken het internet veelvuldig om muziek op te zoeken en te beluisteren op verschillende apparaten. Het liefst hebben zij altijd en overal toegang tot dezelfde muziekbibliotheek. Een oplossing als Spotify Premium geeft daar invulling aan.” 

Groupon extreem verliesgevend
Groupon boekt prachtige omzetten, maar die omzet lijkt simpelweg gekocht. Het bedrijf boekte in het laatste kwartaal 878 miljoen dollar omzet. Winst? Die was er niet. Wel een verlies van 103 miljoen dollar. Desondanks begon Groupon afgelopen maand wel met haar zogenaamde IPO-roadshow. Dat is een rondgang langs partijen die grote stukken van Groupon willen opkopen bij de beursgang.
UPDATE: De verkoop van de Groupon aandelen heeft geleid tot $700 miljoen na de beursgang dit is hoger dan was verwacht. 

YouTube begint film verhuur in Europa        
Engeland is het eerste Europese land waar YouTube speelfilms gaat verhuren. Google blijft partners zoeken om lange producties online te brengen, als aanvulling op het korte materiaal dat al in overvloede op de videosite staat. Wie een film huurt, krijgt na betaling het recht om hem binnen een maand af te spelen. Na 48 uur na de eerste start vervalt het afspeelrecht. De huurperiode eindigt dan. Engeland is het derde land waar YouTube speelfilms van de grote filmstudio’s verhuurt. De Amerikaanse primeur was in augustus 2010. Daarna volgde Canada. Het is niet bekend hoe agressief Google de digitale videotheek over Europa wil uitrollen.

Facebook: 2.000.000.000 likes & comments per dag
Dat Facebook 800 miljoen actieve gebruikers heeft weten we wel. Maar wist je ook dat er dagelijks 2 miljard likes en comments geplaatst worden, dat 50% van de actieve gebruikers dagelijks inlogt en wat het merk met de meeste likes op Facebook is? Naast de 2 miljard likes en comments zijn er dagelijks 250 miljoen uploads van foto’s. Het internationale karakter van Facebook blijkt uit het feit dat nog slechts 1 op de 4 gebruikers Amerikaan is. Per maand besteden die gebruikers bijna een werkdag aan Facebook. Kijk hier voor de volledige infographic.

Dat was het weer voor deze maand. Tot de volgende keer!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners