088 - 120 34 00

Twitter Follow Button op Facebook

Zoals in de Update van week 22 te lezen was, is Twitter met een Follow knop gekomen. Deze knop is te plaatsen op je website en/of blog met als voordeel dat je op je eigen site “gevolgd” kan worden op Twitter. Wij van Onetomarket dachten: waarom dan ook niet op onze Facebook pagina?

Follow knop op je website.
Allereerst is het de bedoeling om je eigen button te maken op: twitter.com/followbutton. Hierbij geef je aan wat je gebruikersnaam is en welk design je voorkeur heeft (keuze uit twee designs). Vervolgens vind je een HTML code aan de rechterkant. Mocht je deze Follow knop toe willen voegen op je website dan is het een kwestie van deze HTML code te kopiëren en te plakken. Mocht je deze knop ook op je Facebook pagina willen dan moet je nog wat stappen extra ondernemen.

Follow knop op Facebook.
De volgende stap is het aanmaken van een extra HTML pagina op je eigen website. Dit kan een los HTML bestand zijn met enkel de followbutton code die je van Twitter hebt gekregen. Onetomarket heeft bijvoorbeeld deze pagina aangemaakt.

Nu kunnen we de Twitter button toevoegen op Facebook. We doen dit met behulp van een iFrame. De reden dat we het met behulp van een iFrame doen, is vanwege de snelheid. Facebook heeft namelijk de eigenschap dat HTML eerst moet worden omgezet in XFBML.

Om een iFrame op je Facebook pagina te kunnen maken moet je gebruik maken van een XFBML tab. Omdat je met een iFrame gaat werken is dit vereist. Onetomarket heeft deze tab gebruikt.  De reden hiervoor is omdat het sneller laad dan wanneer je de volledige HTML code in je XFBML tab plakt.

Onetomarket heeft het zo gedaan:
<iframe src=”https://www.onetomarket.nl/public/” frameborder=”0″ height = “45” width = “400”>
</iframe>

Wanneer je dit hebt gedaan zal je vanzelf je persoonlijke Twitter knop op je Facebook pagina hebben staan.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners