088 - 120 34 00

Timing SEA

Niemand hoeft een ervaren marketeer uit te leggen dat timing cruciaal is in het lanceren van nieuwe producten en acties Zo zullen er nooit grote marketingcampagnes plaatsvinden voor ijsjes gedurende de winter en zullen bedrijven niet heftig gaan adverteren in de zomer met producten als rookworst en erwtensoep Sec gezegd geldt dit ook voor alle producten die online aangeboden worden zo ook via de zoekmachine

Niemand hoeft een ervaren marketeer uit te leggen dat timing cruciaal is in het lanceren van nieuwe producten en acties. Zo zullen er nooit grote marketingcampagnes plaatsvinden voor ijsjes gedurende de winter en zullen bedrijven niet heftig gaan adverteren in de zomer met producten als rookworst en erwtensoep. Sec gezegd geldt dit ook voor alle producten die online aangeboden worden, zo ook via de zoekmachine.

Seizoenspatronen & Timing
Met behulp van Google trends kan de zoekmachine-marketeer inzicht krijgen in het zoekvolume gedurende het jaar voor producten. Stel uw bedrijf is een online bouwmarkt die zowel ventilatoren verkoopt als verwarmingsproducten. Hierbij is het van belang dat rekening wordt gehouden met de seizoenspatronen van de verschillende producten, welke te herleiden zijn uit Google Trends.

Zo zal er in de zomer meer gezocht worden naar ventilatieproducten en is het dus van belang dat de campagne van de bouwmarkt op dat moment voldoende budget heeft om deze grotere volumes volledig te kunnen gebruiken. Idem dito geldt dit voor verwarming in de winter. Timing m.b.t. een goede budgetverdeling en inzet van campagnes is hierin dan ook cruciaal.

Feestdagen & Timing
De feestdagen zijn bovendien belangrijke momenten waar rekening mee gehouden moet worden in een SEA campagne. Zo zal het interessant zijn voor veel retail bedrijven om juist vlak voor de sinterklaas & kerst (gezien de shopdrang van consumenten) extra te adverteren in de zoekmachine met specifieke advertenties gerelateerd aan deze evenementen. Voor de travel sector zijn daarentegen momenten als Pasen en Pinksteren erg interessant om gedurende die periode extra aanwezig te zijn in de zoekmachine met specifieke advertenties.

Marketingkalender & SEA
Last but not least is de corporate marketingkalender welke meegenomen dient te worden in de SEA activiteiten. Commerci

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners