088 - 120 34 00

Technische problemen Quality Score Google Adwords

De laatste paar uren zijn er alarmerende berichten verschenen over een sterke daling van de Quality Score in de Adwords accounts. Onetomarket heeft dit tevens zelf ondervonden. Google heeft inmiddels deze waarnemingen bevestigd en heeft aangegeven dat het een probleem van technische aard betreft. Momenteel wordt hier hard aan gewerkt en naar verwachting wordt dit binnen enkele dagen rechtgezet. Ze hebben dan ook verzekerd dat dit geen enkele consequenties heeft voor Adwords accounthouders.

Alle Adwords accounts hebben sinds vandaag te kampen met een sterke daling van Quality Score. Veel goed converterende zoekwoorden die voorheen een Quality Score hadden van tussen de 7 en 10 hebben nu een score van tussen de 4 en 6. Dit is niet bij alle woorden het geval, maar deze kwestie geldt wel voor alle Adword accounthouders, zo heeft Google inmiddels beaamd.

Nadat Onetomarket de drastische daling in Quality  Score bemerkte is er direct contact opgenomen met Google voor nadere uitleg. Google gaf aan dat het een technische fout betrof, maar heeft verder niets laten weten over de precieze oorzaak. Momenteel wordt dit onderzocht en wordt de fout verholpen. Google heeft aangegeven  dat de kwestie naar verwachting binnen enkele dagen is opgelost. Daarnaast hebben ze laten weten dat alles achteraf weer wordt teruggezet. Tussen concurrenten onderling zouden de verhoudingen niet moeten verschillen, aangezien het probleem de gehele markt heeft getroffen.

Wel is Onetomarket van mening dat het jammer is dat Google niet zelf de moeite heeft genomen hierover een bericht uit te sturen, om onnodige speculaties en paniek te voorkomen.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners