088 - 120 34 00

Steeds meer Nederlanders gebruiken internet om vacatures te vinden

Steeds meer Nederlanders gebruiken vacature sites zoals Monsterboard en zoekmachines zoals Google om te zoeken naar vacatures

Steeds meer Nederlanders gebruiken vacature sites zoals Monsterboard en zoekmachines zoals Google om te zoeken naar vacatures. Uit het onderzoek Arbeidsmarkts Gedragsonderzoek, uitgevoerd onder 1,002 Nederlanders, van Intelligence Group blijkt dat 4 op de tien Nederlanders Google gebruikt om een nieuwe baan te vinden. Bijna 7 op de 10 gebruiken vacaturesites. 55% kijkt nog gewoon ouderwets in de krant bij de vacatures.

Verder bleek dat ook bekenden vaak gevraagd worden naar vacatures. Sites zoals Hyves en LinkedIn spelen hierbij een belangrijke rol. Ook de website van het bedrijf zelf wordt regelmatig aangesproken bij een zoektocht naar een nieuwe baan.

De onderzoekers benadrukken het belang van een goede zoekmachinestrategie: ‘Werkgevers moeten in deze tijd goed vindbaar zijn via zoekmachines. Als de recruitmentsite of de vacature van een werkgever niet vindbaar is via zoekmachines, zal het arbeidspotentieel elders gaan solliciteren’, aldus Hans Hoekstra van de Intelligence Group.

Bron: Twinkle

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners