088 - 120 34 00

Snelheid website cruciaal

Snelheid en service zouden bij de online verkoop van producten het meest belangrijk zijn

Snelheid en service zouden bij de online verkoop van producten het meest belangrijk zijn. De laadtijd van een pagina is de cruciale differentiator, zeker tijdens een drukke winkelperiode als voor de feestdagen, waar veel verkeer op de site kan leiden tot vertraging. Alleen hoge prijzen en verzendkosten scoren hoger bij de ontevredenheid van online shoppers.

Een jaar geleden bleek uit onderzoek van Taylor Nelson Sofres (TNS) dat pagina’s die langzaam laden het meest ‘irritant’ worden ervaren door online shoppers. eMarketer zette alle website karakteristieken die volwassen internet gebruikers in de VS als irritant ervaren op een rijtje. Je vindt ze hier.

Met de feestdagen voor de deur, en een steeds groter aantal consumenten dat online winkelt, moeten retailers net een stapje harder lopen. ‘Een paar hartslagen extra kunnen het verschil maken tussen een klant en een verloren klant’, meldt Akamai Technologies na onderzoek. Klanten zouden maximaal vier seconden willen wachten totdat een pagina geladen is, zo niet dan verlaten ze de website en gaan ze naar een ander.

‘De conclusie van het onderzoek is dat online shoppers niet alleen kwaliteit willen in site performance, ze verwachten het ook’, zegt Brad Rinklin van Akamai. ‘Vier seconde is de nieuwe benchmark waar retailers op zullen worden beoordeeld. Retailers krijgen weinig ruimte voor het maken van fouten bij het behoud van loyale klanten.’

Ook bij het betalen wordt snelheid verwacht. Ruim 46 procent van de online shoppers staat op een snel betaalproces, en bij de shoppers die jaarlijks meer dan 1.500 dollar uitgeven eist 55 procent dit. Het onderzoek concludeert dat de online shopper, en dan met name de shopper die veel geld uitgeeft, loyaal is aan snelle sites.

Bron: Twinkle Magazine

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners