088 - 120 34 00

SEO days was zeerr de moeite waard

Ik ben terug, het waren een aantal ontzettend mooie dagen, met vooral érg veel informatie.

Enkele highlights van de besproken onderwerpen op SEOdays:

Copyright schendingen en duplicate content

Dinsdag middag hebben we uitgebreid gesproken over copyright schendingen, iets wat voor partijen die grote hoeveelheden teksten schrijven grote gevolgen kan hebben. Als andere mensen jouw content stelen, en je bent daarvan niet op de hoogte, dan kan het erg raar zijn als je ineens niet meer ranked op bepaalde keywords. Het zou zomaar kunnen zijn dat een van je concurrenten in de zoekresultaten dan het voordeel heeft gekregen van Google’s duplicate content filter.

Copyscape heeft uitstekende diensten om dit te controleren, maar ook het checken van enkele zinnen in Google kan al een boel schelen. Als je dan weet waar de gestolen content staat, is het indienen van een officiële DMCA klacht bij Google eigenlijk al snel voldoende. Mocht er AdSense omheen staan, cc dan even het Google AdSense team, meestal leidt dat tot directe afsluiting van dat AdSense account.

Hitwise

Ooit gedroomd van het zien van bezoekers data van al je concurrenten? Voor veel online marketeers zou dat natuurlijk een bron van ontzettend veel informatie zijn… Hitwise biedt die data in enkele landen. Heather Hopkins gaf een demo van Hitwise data voor het Verenigd Koninkrijk, en ik moet zeggen: ik was onder de indruk. Ik heb wat data van eigen klanten bekeken en dat leek aardig te kloppen met wat ik kende aan statistieken, en heb toen natuurlijk gevraagd naar data van wat concurrenten… Het leverde behoorlijk goede informatie op, en een aantal zeer specifieke ideeën. Het prijs kaartje er aan is fors, maar als je enkele grote klanten hebt die ook in de UK veel zaken doen, is het misschien het overwegen wel waard.

Yahoo Panama

Andrew Buckman, Monetisation director bij Yahoo! kwam een presentatie geven van “Panama”, oftewel: de nieuwe interface voor Yahoo Search Marketing. Het zag er érg goed uit en zijn eerlijkheid over de huidige interface, die toch wel echt slecht te noemen is, was erg verfrissend.

Andrew gaf aan dat we Panama binnen enkele weken kunnen verwachten, en dat ook het Yahoo! Publisher Network, Yahoo’s versie van Adsense, waarschijnlijk nog dit jaar in Europa beschikbaar wordt. Natuurlijk werd Andrew meteen gevraagd of Yahoo! ook CPA deals zou gaan doen, en hij gaf zeer diplomatiek aan dit “niet uit te sluiten”.

Natuurlijk was er meer, die berichten volgen morgen!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners