088 - 120 34 00

Search Engine Reputation Management (SERM)

Een lichte preview voor de lezers van ons blog!

Morgen spreek ik op het Digital Marketing Event over Search Engine Reputation Management, en vanaf vandaag bieden we bij Onetomarket ook “officieel” diensten aan rond dit nieuwe vakgebied. Search Engine Reputation Management, kortweg SERM, is eigenlijk een onderdeel van Online Reputation Management.

Vele bedrijven denken dat ze alleen zouden hoeven letten op hun online reputatie als ze ook daadwerkelijk online producten verkopen,niet is echter minder waar. Uit recent onderzoek blijkt namelijk:

Van de 10,3 miljoen actieve internetters gebruikt 95 procent het web als oriëntatiekanaal bij het kopen in winkels.

Dus gaat u eens na hoe uw online reputatie is, Google is uw eigen productnamen, en bekijk wat u tegenkomt. Ik hoop voor u
dat het gunstig is. Als dat zo is, moet u misschien toch eens nadenken over wat negatieve resultaten u zouden kunnen
kosten…

SERM is het monitoren van en het actief inspelen op de zoekresultaten voor merk- en productnamen. Als een klant in een zoekmachine zoekt naar uw merk of product, wil je eigenlijk niet dat hij die ene negatieve review vind die ergens op een site staat. Wij kunnen u helpen om dit te managen. De eerste vereiste is weten wat er speelt online rondom uw merknaam, hiervoor bieden we vanaf vandaag een aantal diensten, waarbij we niet zelf het wiel opnieuw hebben uitgevonden, maar gebruik maken van allerlei in de markt voorhanden zijnde tools.

We laten je de keuze: we leren je hoe je die tools kunt gebruiken middels een uitgebreide workshop, of wij monitoren de
belanrijkste termen voor je. Als er dan een probleem ontstaat, gaan we samen naar een oplossing zoeken. Search Engine Reputation Management is geen “pakket” dienst, iedere keer zal de oplossing anders zijn, en onze meest ervaren SEO consultants zullen je met raad en daad bijstaan om reputatieschade te voorkomen.

Misschien was u zich juist al lang bewust van een probleem maar wist u niet hoe het op te lossen? Die heeft u dan nu gevonden!

Ik hoop tot morgen op het Digital Marketing Event!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners